• Česká pojišťovna play off
  • 26.2.2011 19:40
  • Předkolo 3. kolo
  • stav série 1:2
4 : 3
konec po prodloužení 2:1, 0:1, 1:1 - 1:0

Karlovy Vary zachránily v předkole naději, klíčový gól trefil Kumstát

26. února 2011, 21:56

ČTK

V úvodu sice zahrozil jako první slávista Jelínek, ale lépe svůj boj o přežití rozehráli domácí. Už ve druhé minutě našel zpoza branky Pech najíždějícího Sailera a ten otevřel skóre. Za necelou minutu vedli domácí už 2:0, když se nadvakrát prosadil Klíma. Slavia se vrátila do hry velmi brzy. V páté minutě chytře pokořil Mensatora kapitán Kadlec.

Brankový příval se poté do první přestávky zastavil. Druhou třetinu začala lépe Slavia, když odražená rána od zadního hrazení přistála přesně na holi Krejčíka, jenž trefil odkrytou branku dříve, než se v ní Mensator stihl přesunout. Vrátit vedení na stranu Karlových Varů mohl Skuhravý, po hrozivém nápřahu ale pálil jen těsně vedle levé Kopřivovy tyče.

Domácí byli aktivnější, v cestě za dalším gólem jim však stál pozorný Kopřiva, jenž si poradil ve 32. minutě v oslabení při závaru před svým brankovištěm i s Košťálovým pokusem z otočky ihned po vyhraném buly o chvíli později. I proto byl po druhém dějství stav vyrovnaný 2:2.

Také třetí část přinesla gól hned v úvodu. Ve 43. minutě poslal Micka kotouč na Jaškina těsně před Mensatorovo brankoviště a ten se od jeho brusle odrazil do sítě. Ke slovu přišel videorozhodčí, jenž potvrdil gól talentovaného mladíka a Slavia tak dokonala obrat. Pojistku mohl chvilku poté přidat Sklenář, jenže ve velké příležitosti minul.

Západočeši neskládali zbraně, ale jen těžko se dostávali do větších šancí přes pozornou obranu hostů. Až v polovině 58. minuty dostali k dispozici velkou možnost na vyrovnání, když se proti pravidlům provinil Kolařík a musel na trestnou lavici. Jen devět vteřin poté chytil Vašíček kotouč ve vlastním brankovišti do výstroje a sudí nařídili trestné střílení, z kterého Pech parádně provedeným blafákem do bekhendu vyrovnal.

V prodloužení byli aktivnější domácí. Nejprve pálil Kumstát vedle, pak vychytal Kopřiva Skladaného. Poslední slovo měl po povedené individuální akci Kumstát v polovině 64. minutě.

Hlasy trenérů po utkání:

Václav Baďouček (Karlovy Vary): "Jsem rád, že jsme to utkání dotáhli do vítězného konce, protože mělo stejný průběh jako druhý zápas na Slavii, kdy jsme 40 minut bojovali s Kopřivou, ale nebyli jsme schopní ho překonat. Mužstvo v sobě našlo tu morálku a sílu, přestože jsme 2:0 vedli a pak 2:3 prohrávali. Nevzdali jsme to a vynutili si čtvrtý zápas."

Jiří Čelanský (Slavia): "Nezachytili jsme začátek utkání, kdy nám domácí odskočili. Pro nás bylo samozřejmě dobře, že jsme hned v páté minutě kontrovali a vrátili se do zápasu, jinak si myslím, že průběh zápasu jsme až do té 58. minuty kontrolovali a měli jsme víc ze hry. Ale bohužel, hraje se 60 minut. Série je ale stále 2:1 pro nás, musíme na dnešek zapomenout a jít se vztyčenou hlavou do zítřejšího zápasu."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz