• Česká pojišťovna play off
  • 3.3.2011 17:30
  • Čtvrtfinále 1. kolo
  • stav série 0:1

Vítkovice dvěma góly Pohla vyhrály na ledě Českých Budějovic 3:1

3. března 2011, 19:10

ČTK

Domácí Mountfield byl v první třetině herně aktivnější a mohl pouze žehrat na smůlu, která při něm ve dvou situacích stála v koncovce. Již na konci čtvrté minuty si domácí zahráli pár vteřin v pěti proti třem, poté co Ostravané hráli nejprve v šesti a vzápětí Vrána vyhodil z vlastního pásma kotouč až do kostky nad ledem. Větší šance však nepřišla.

Po Málkem vyražené Novákově střele v šesté minutě už ano, jenže Mikesku zjevně zaskočila a vítkovického gólmana nepřekonal. Hosté se osmělili vpřed až v osmé minutě, Hunovu ránu ale bez potíží vykryl Kovář. V desáté minutě hráli Českobudějovičtí další přesilovku a Květoň v ní bombou od modré čáry orazítkoval tyč.

Na konstrukci Málkovy branky skončil kotouč také v 17. minutě, kdy při přesilovce pálil z podobné pozice Vykoukal. Po zvláštním odrazu sudí raději požádali o konzultaci videorozhodčího, po níž však mohli pouze rozpažit na znamení toho, že gól nepadl.

Během úvodu druhé části minul ve velké příležitosti Šimánek, domácí museli vzápětí do čtyř a po nezištné Káňově přihrávce z otočky otevřel skóre střelou do odkryté klece Ujčík. Ve 25. minutě mohl v další početní výhodě zvýšit Pohl, také on však mířil jen do brankové konstrukce. Lepší rozpoložení hostů v těchto fázích duelu potvrdila i obrovská šance Klimka, jenže ten sám proti Kovářovi ani nadvakrát neuspěl.

Na začátku 32. minuty po Ujčíkově ztrátě kotouče ve středním pásmu uháněli Pšurný s Mertlem dva na jednoho, Pšurného zakončení ale dokázal Málek vyrazit. Ve 35. minutě vítkovického gólmana znovu zastoupila horní tyčka po další pumelici Vykoukala a domácí toho mohli hodně litovat, neboť na druhé straně vystřelil Vrána a Pohl úspěšnou dorážkou zvýšil.

Ve 46. minutě domácí rozproudili krev zamlkle přihlížejícím divákům parádně sehranou přesilovkou, v níž stihli vyslat okolo deseti ran, ale Málek i s přispěním velkého štěstí při několika tečích nadále držel čisté konto. O chvilku později už ale jeho kouzlo zlomil Kašpařík a zápas dostal nový náboj.

Tlak domácích sílil, byť hosté naopak hrozili z brejků. Blízko vyrovnání byl Kuchejda, když nastřelil zpoza branky brusli jednoho z protihráčů před hostujícím brankovištěm, ale puk proklouzal jen těsně vedle levé Málkovy tyče. Už v polovině 58. minuty sáhla domácí lavička k oddechovému času a následné power play. Tuto odvahu ale potrestal 46 sekund před závěrečnou sirénou svým druhým zásahem Pohl.

Hlasy trenérů po utkání:

František Výborný (HC MOUNTFIELD): "Myslím, že chybou bylo, když jsme nedokázali využít ani jednu ze čtyř přesilovek v úvodní části. Byla tam sice tyčka, ale ta četnost střelby byla malá a šance z toho moc nebyly. Do druhé třetiny vstoupily Vítkovice aktivněji, z toho pramenily i jejich přesilové hry a po naší taktické chybě, kdy jsme zbytečně vyrazili dopředu a zůstal tam hráč, tak jsme dostali na 1:0. Ve druhém případě byla chyba na modré čáře ve středním pásmu, která nás stála druhý gól. V tu chvíli si Vítkovice začaly více věřit, byly více na kotouči a víc vidět, zatímco nás to srazilo do kolen. Ve třetí třetině jsme bojovali o kontaktní gól, ale navíc jsme to dnes už bohužel nedotáhli. Byly tam sice asi tři tyče a kotouče létaly okolo tyček, ale kýžený gól jsme z toho nedali."

Zdeněk Moták (HC Vítkovice Steel): "My jsme do zápasu vstoupili trošku ustrašeně. Ta první třetina byla ovlivněna i tím, že jsme tam udělali tři technické chyby a byli jsme za to vyloučeni. Do druhé třetiny už jsme vstoupili dobře a z toho rezultovaly i ty dvě branky. Samozřejmě, měli jsme štěstí, to přiznávám bez mučení. Výborně také ale chytal Málek."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz