• Česká pojišťovna play off
  • 6.3.2011 17:00
  • Čtvrtfinále 2. kolo
  • stav série 1:1

Liberec v přesilovkách zničil Slavii a vyrovnal stav čtvrtfinále

6. března 2011, 19:03

ČTK

Slavia v druhém zápase postrádala nemocnou brankářskou jedničku Kopřivu, místo kterého dostal šanci trochu nečekaně Slipčenko. V současnosti až trojka Pražanů působila prakticky celou sezonu v první lize, v extralize se Slipčenko představil jen dvakrát a naposledy 23. září.

Samotný zápas byl poznamenaný častým vylučováním, jen v první třetině rozhodčí Turčan s Polákem vyloučili deset hráčů. A přesilové hry pomohly domácím k vedení. V sedmé minutě otevřel skóre Vak, který přesnou střelou pod horní tyč potrestal Vašíčkův faul. A Bílí Tygři se v přesilovce prosadili i podruhé, z dorážky překonal Slipčenka pohotový Hořava.

I Pražané zahrozili v nerovnoměrném počtu hráčů na ledě, Rothovu tečovanou střelu ale Pinc zlikvidoval. Ve větší permanenci byl liberecký brankář na začátku druhé třetiny, kdy Slavia hrála v pěti proti třem.

Dvojnásobnou přesilovku však nevyužila stejně jako následně Liberec, jenž si proti bránící trojici zahrál následně hned dvakrát, v součtu 76 sekund, ale také neúspěšně. Severočechy to ale tolik mrzet nemuselo, ve 26. minutě se po Bartovičově samostatné akci při hře ve čtyřech prosadil podruhé Vak.

Následně oba celky nastřelily tyč, nejprve Kudrna a poté Čermák. Skóre se ale neměnilo, i když šance byly na obou stranách. Jak jinak, než v přesilovkách. Trestná lavice totiž prakticky nevychladla. Slavia mohla duel zdramatizovat v dlouhé přesilovce pět na tři (87 sekund), gól ale nadala.

Na začátku třetí části mohli duel prakticky rozhodnout Hunkes nebo Kudrna, ale prosadil se až ve 46. minutě kapitán Nedvěd. Jak jinak než v přesilové hře. Následně Urban neproměnil trestné střílení.

Led pak ovládly emoce. Doležal kolenem fauloval Nedvěda, za což jej v bitce potrestal Podkonický. Hráč Slavie tak dostal hned dva vyšší tresty a Liberec mohl přidat další přesilovkový gól. Ještě předtím ale přišel Pinc o čisté konto. Nezvykle při hře tři na pět jej překonal Pospíšil. Na výhře Liberce to ale nic nezměnilo.

Hlasy trenérů po utkání:

Filip Pešán (Liberec): "Myslím si, že to bylo kvalitní, tvrdé playoffové utkání. Jsme rádi, že jsme využili přesilovky. Na výsledku se podepsal fantastický Marek Pinc v brance. Férovost vydržela skoro celý zápas. Z mého pohledu bylo velkou kaňkou likvidační nahánění Petra Nedvěda, který zápas nedohrál. Uvidíme, jak se bude chovat jeho koleno, musel odjet na vyšetření do nemocnice."

Jiří Čelanský (Slavia Praha): "Do utkání jsme šli se záměrem hrát co nejdéle na bezbrankový stav, což se nám nepodařilo. Druhým záměrem bylo hrát s domácím týmem v rovnovážném stavu pět na pět, což se nám taky nepodařilo. Domácí utkání v přesilovkách zvládli. I když jsme si vytvořili řadu příležitostí, tak nám nebylo souzeno skórovat."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz