• Česká pojišťovna play off
  • 9.3.2011 17:30
  • Čtvrtfinále 3. kolo
  • stav série 1:2

Litvínov ve velké bitvě udolal Třinec, Krušnohorci slaví první čtvrtfinálovou výhru

9. března 2011, 19:40

ČTK

Domácí se do soupeře pustili s velkým odhodláním a už v 51. vteřině trefil Hübl nenápadnou střelou pravou tyč Hamerlíkovy branky. Na druhé straně zahrozili Polanský a po něm ranou z mezikruží Hrabal, ale Volke v litvínovské brance byl pozorný.

V deváté minutě se hrálo čtyři na čtyři a krátce poté, co byli Oceláři na ledě kompletní, projel Hübl jejich obranou jako nůž máslem a otevřel skóre. Odpovědět mohl ještě do přestávky Bonk, ztroskotal však na Volkem.

V úvodu druhé části se řítil sám na Volkeho Růžička, jenže Kubát mu stihl na poslední chvíli čistě sebrat puk. V 27. minutě se už dostával po kombinaci před Hamerlíka Heinisch, Kohnův faul mu však zakončení znemožnil. Poté počkal chytře s přihrávkou Polák na Hrabala, jemuž stál v cestě za vyrovnáním pouze Volke, blafák do bekhendu ale skončil v lapačce litvínovského gólmana.

Polovina základní hrací doby přinesla tři góly v krátkém sledu. Na konci 30. minuty nejprve Třinec ve čtyřech rozebral domácí pětici a Hudec blafákem do bekhendu obelstil Volkeho. Pokračující přesilovku Litvínova však stihl 37 vteřin poté zužitkovat parádní individuální akcí Lukeš, jenž zavěsil pod horní tyč. O dalších 25 sekund později ale bylo opět srovnáno, když si najel mezi kruhy Zíb a střelou bez přípravy propálil Volkeho.

V 36. minutě už Severočeši znovu vedli. V početní výhodě zkusil štěstí Hübl a na Jenáčkovu teč na hranici brankoviště neměl Hamerlík možnost zareagovat. Podruhé do kabin se ovšem šlo za stavu 3:3. Nejprve spálil hostující bek Hrabal tři velké šance během jediného střídání, když ho ve všech vychytal Volke, poté měli Oceláři možnost hrát 66 vteřin v pěti proti třem, ale k využití jim stačilo pouhých 14 sekund a Růžička vyrovnal.

Třetí dějství, v jehož úvodu nevyužili Třinečtí další dlouhou dvojnásobnou přesilovku po trestu pro Volkeho ze závěru druhé třetiny, bylo přece jen o něco opatrnější. Ačkoli se hrálo ve velkém tempu, šancí k vidění ve srovnání s druhou částí tolik nebylo.

V 50. minutě se po mele v Hamerlíkově brankovišti dlouho nehrálo. Po delší konzultaci s videorozhodčím a ještě následné poradě obou hlavních arbitrů šel ovšem Litvínov počtvrté v duelu do vedení, jako autor gólu byl označen Trávníček.

Vyrovnání měli v 56. minutě při přesilovce na dosah ostřílení Bonk s Varaďou, jenže Bonk minul bekhendem branku a Varaďu vychytal Volke. Chvilku nato neuspěl v obrovské příležitosti ani Růžička. Minutu a 19 vteřin před koncem základní hrací doby si hosté vyžádali oddechový čas, vzápětí to zkusili v šesti bez brankáře, ale definitivně rozhodl Lukeš.

Hlasy trenérů po utkání:

Jiří Kučera (Litvínov): "Byli jsme si vědomi, že když dneska prohrajeme, tak za stavu 0:3 se už ta série těžko otáčí. Jsem rád, že to dopadlo, jak to dopadlo. V dnešním zápase hrály rozhodující úlohu přesilovky. My jsme dali tři góly, bohužel tedy i jeden dostali, ale rozhodujícím momentem bylo, když hrál soupeř pět na tři. Měl tam ještě do třetí třetiny minutu a 14 vteřin této přesilovky, ale my jsme to ubránili. Pak jsme dali ten gól."

Břetislav Kopřiva (Třinec): "Úvod utkání nebyl z naší strany dobrý, nebyl tam takový ten náboj jako v prvních dvou utkáních. Soupeř nás potrestal, dostali jsme góly a těžce jsme dotahovali, protože Litvínov hrál výborně. Měl za sebou to domácí prostředí, ten tlak byl vysoký a bylo hodně vyloučených. Povedlo se nám utkání srovnat a věřili jsme, že to dotáhneme alespoň do prodloužení, ale gól, který byl nakonec uznán jako regulérní, tak Litvínovské znovu posadil na koně. Snažili jsme se s velkým nasazením o vyrovnání, ale je naše vina, že jsme nehráli takhle od začátku. Musím však pogratulovat Litvínovu, předvedl výborný výkon."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz