• Tipsport extraliga
  • 4.11.2011 18:15
  • 19. kolo

Slavia po 165 minutách doma skórovala, Třinec nakonec zdolala v nájezdech

4. listopadu 2011, 20:27

ČTK

Druhou reprízu této sezony mezi aktéry dramatu jarního semifinále play off rozehráli lépe Oceláři. Domácí gólman Furch marně hledal kotouč, který dopadl u hrazení za jeho zády přímo k Adamskému a ten ho rychle zasunul za brankovou čáru. Furch svoji chybu vzápětí skvěle napravil, když při oslabení domácích vychytal ve stoprocentní šanci Květoně.

V osmé minutě vytvořila Slavia závar před brankou Vojtka, ale ten s velkou dávkou štěstí odolal, když mu tečovaný kotouč dopadl na horní tyč. Adamský měl poté velkou příležitost přidat druhou trefu, ale v samostatném úniku tváří v tvář Furchovi neuspěl. Na druhé straně měl plné ruce práce Vojtek, ale přesilovkovou Kadlecovu bombu od modré čáry nakonec zkrotil.

Ve druhé třetině byli Pražané zpočátku aktivnější a jejich útočná snaha přinesla své ovoce krátce po polovině základní hrací doby, kdy Kuboš krátce před skončením Lojkova trestu propálil Vojtka. Nejenže tak vyrovnal stav duelu, ale především po více než 165 minutách ukončil střelecký půst svého mužstva v domácím prostředí. Následně měli přesilovku k dispozici hosté a obrovskou šanci spálil Květoň.

Poté Hrabal nastřelil ve středním pásmu kotouč podél hrazení, ten se však nečekaně odrazil a klouzal do opuštěné branky Slavie, ale Furch, který mu jel za svoji klec vstříc, se stihl vrátit a tygřím skokem ho zachytil. Vzápětí výtečně vychytal na brankovišti osamoceného Polanského, ale Třinec na dlouhé vteřiny uzamkl Slavii před jejím gólmanem a jeho tlak korunoval vedoucí trefou z kruhu pro vhazování Hrabal.

Slávisté se ve třetím dějství hnali za vyrovnáním a v 54. minutě jim ho zajistila dvojice Žejdl - Hertl. Žejdl dojel nahozený kotouč za Vojtkovou brankou, okamžitě ho nasměroval před brankoviště a Hertl ho pohotově doklepl do sítě. Pražané si poté ještě zahráli v krátkém sledu dvě početní výhody, ale rozhodnout v nich nedokázali a muselo se pokračovat dál.

V prodloužení zkoušel štěstí Hrňa, ale Furch skryl jeho ostrou ránu zápěstím do náruče. Na řadu tak nakonec přišly i nájezdy. McGregor, Svoboda a Hrňa nedali. Růžička však s přehledem uspěl, takže Orsava musel dát, ale Furch ho levým betonem vychytal.

Hlasy trenérů po utkání:

Jiří Čelanský (Slavia): "Úvod patřil hostům, kteří byli důraznější a více bruslili. Od druhé třetiny jsme se zvedali, ve třetí ještě přidali na důrazu, zlepšili jsme pohyb, dostali soupeře pod tlak a podařilo se nám vyrovnat. Do poslední chvíle jsme věřili, že ten zápas dneska vyhrajeme, což se potvrdilo. Vynikající výkon podal brankář Dominik Furch."

Břetislav Kopřiva (Třinec): "Měli jsme dobrý vstup do utkání a vytvořili si tlak. Dali jsme gól a bylo tam i několik šancí na vedení 2:0, což by ten zápas asi dost ovlivnilo, ale Slavia se postupně začala zvedat. My jsme jí naopak od druhé třetiny zbytečně pustili do hry a do prostoru, což se nám vymstilo. Nakonec jsme utkání ztratili. Byly tam hrubé individuální chyby při obou obdržených gólech. Směřovalo to k tomu, že ten zápas ztratíme. Upozorňovali jsme na to, ale bohužel už se nám nepodařilo hráče natolik vyburcovat, abychom to utkání vyhráli."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz