• Tipsport extraliga
  • 16.11.2011 18:00
  • 21. kolo

Kometa po reprezentační pauze ještě neinkasovala, po Slavii vymazala i střelce Vítkovic

16. listopadu 2011, 20:19

ČTK

Brňané nastoupili s novou posilou v základní sestavě Tomášem Divíškem. Utkání začalo velice svižně a oba týmy si vytvářely příležitosti, ale na hostujícího Málka nevyzráli Dlouhý ani Hubáček. Na druhé straně se po Slobodově střele dostali k odraženému kotouči Walker s Pohlem, ale ležícího Hoviho nepřekonali.

Kometa nebezpečně zahrozila ve své úvodní přesilovce a vyložené šance Baleje a Žižky volaly po gólu, ale Málek s obranou obrovskému náporu odolali. V první třetině padlo celkem šest menších trestů, ale gólu se diváci nedočkali.

Nasazení obou týmů od druhé třetiny opadlo, obrany se zlepšily a útočníkům se tolik nedařilo dostávat do zakončení. Až v 25. minutě musel Málek zasáhnout betonem proti příklepu Jakuba Svobody. Hovi mě práce mnohem méně, z poklidu jej vyrušil jen Ovčačík, jenže do jeho střely vložil hůl Jaroslav Svoboda. Ten pak sám prověřil Málka, který s vypětím všech sil vytáhl jeho pokus pravým ramenem nad bránu.

V dalším případě již vítkovický brankář tolik úspěšný nebyl. V 38. minutě vypálil Radek Dlouhý, Málek střelu nejprve konečky levého betonu vyrazil, ale Dlouhý odražený kotouč dojel a pohodlně zavěsil do prázdné brány.

Kometa se začala soustředit na bránění hubeného náskoku a spíše se spoléhala na rychlé brejky. Vítkovice musely tvořit, ale šance nepřicházely. Kometa se do útoku dostávala pozvolna, spíše vyčkávala a vyplatilo se jí to ve 47. minutě. Petrovický vypíchl soupeři kotouč, přihrál do jízdy na Tomáše Pospíšila a jeho střela propadla Málkovi mezi betony. Vyprodaná Kajot Arena viděla i další tutovky Brna, ale Málek si poradil se střelou Jakuba Svobody i s jeho dorážkou.

Hosté se mohli dočkat snížení, ale Slobodova střela od modré čáry prolétla po jemné teči kolem pravé brněnské tyče. Na výraznější nápor se už Slezané nezmohli a tým kouče Venery v poklidu uhájil dvoubrankový náskok, když přečkal i závěrečnopu power-play.

Hlasy trenérů:

Lubomír Oslizlo (HC Kometa Brno): "Utkání to bylo velice těžké, ale pro diváky hezké. Mělo náboj a napětí. Ze začátku jsme se přes dobře bránícího soupeře neprosazovali. O naší výhře rozhodla první branka, od té doby jsme byli lepší. Soupeři jsme nenabídli nějakou šanci, odehráli jsme to velice dobře takticky a v podstatě tak, jak jsme si představovali."

Mojmír Trličík (HC Vítkovice Steel): "Bylo to nesmírně vyrovnané utkání. První třetina byla z naší strany dobrá, bohužel naši snahu tlumila častá vyloučení. Ve druhé části už to nebylo z naší strany tak dobré. Kometa čekala na chyby, dvě naše dokázala potrestat. Proti Brnu je to vždy o jednom gólu, rozhodla druhá třetina, kdy se prosadil Dlouhý. Tentokrát byli Brňané lepší, výborně bránili střední pásmo, hráli jednoduše. Tři body získala Kometa zaslouženě."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz