• Tipsport extraliga
  • 30.12.2011 18:15
  • 35. kolo

Hokejisté Pardubic na ledě Slavie umí, další výhru režíroval kapitán Petr Koukal

30. prosince 2011, 20:05

ČTK

Do první šance zápasu se dostal ve třetí minutě domácí Pospíšil, skóre však otevřel o chvilku později Koukal, který dostal ideální přihrávku před branku. Hosté se ale z vedení radovali jen chvíli. V páté minutě byl hned dvakrát faulovaný Vondrka a za druhý prohřešek Kousala nařídili rozhodčí trestné střílení, které útočník Slavie jistě proměnil a vyrovnal.

Další příležitosti ke skórování měly oba týmy zejména v přesilových hrách. Při vyloučení Somíka mohl dostat Pražany do vedení Kůrka, brankář Růžička byl ale proti. Slavia poté nevyužila ani přesilovku čtyři na tři, a tak se na třetí gól muselo čekat až do druhé třetiny. Ještě předtím se při hře čtyři na čtyři prezentoval pěknou individuální akcí Krenželok, Růžička byl však připraven.

Ve druhé třetině nejprve nepřesně střílel v dobré pozici Nahodil, ale hosty to dlouho mrzet nemuselo. Několik tisíc fanoušků Východočechů v O2 areně rozjásal opět Koukal. Od jeho brusle se totiž za Kopřivova záda odrazila tvrdá střela Sičáka od modré. Slavia ale opět dokázala rychle srovnat krok. Již o 64 vteřin později vyrovnal Pospíšil, protesty Pardubic na postavení útočníka domácích v brankovišti byly marné.

Pardubice inkasovaná branka zdravě naštvala a vedení jim mohl vrátit Šagát, svůj souboj s Kopřivou ale prohrál. Mnohem lépe si vedl ve 33. minutě Kousal, jenž ač bráněn Kubošem, dokázal usměrnit puk pod horní tyč Kopřivovy branky. Když poté našel Koukal patnáct vteřin po začátku třetí části u levé tyčky osamoceného Starého, který vstřelil čtvrtý gól hostů, bylo o vítězi jasno.

Druhá formace Slavie mohla sice následně duel zdramatizovat, Růžička ale chytal dále spolehlivě. Navíc ve 46. minutě překonal Kopřivu pohotově dorážející Zohorna a definitivně potvrdil, že Pražané na zlepšené výkony v domácím prostředí nenaváží. Pardubice tak vyhrály počtvrté za sebou venku a uspěly v sedmém z posledních osmi duelů. V poslední sekundě navíc jejich radost zvýšil přesilovkovou brankou Zohorna.

Hlasy trenérů po zápase:

Jiří Čelanský (Slavia): "Bylo to kvalitní utkání. Nás mrzí, že v takové atmosféře bohužel doma nebodujeme. Celou sezonu nejsme schopni potvrdit nějakou sérii výher. Bohužel. Dnes jsme prohráli zaslouženě."

Ladislav Lubina (Pardubice): "Myslím si, že to bylo kvalitní a vyrovnané utkání po celých 60 minut. My jsme samozřejmě rádi, že jsme po domácí prohře v minulém kole získali tři body a završili letošní rok vítězstvím. Do nového roku půjdeme s větší chutí."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz