• Česká pojišťovna play off
  • 18.3.2012 18:10
  • Čtvrtfinále 6. kolo
  • stav série 3:3

Ujčík hattrickem řídil triumf Vítkovic nad Pardubicemi, o postupujícím rozhodne sedmý duel

18. března 2012, 20:09

ČTK

I bez čtyř stěžejních obránců Malíka, Reháka, Ovčačíka a Trnky vlétly Vítkovice do zápasu o všechno s velkou vervou. Kouč Mojmír Trličík rozházel útoky, rozpojil údernou dvojku Ujčíka s Burgerem a do klece se vrátil uzdravený Málek, ale úvodní desetiminutovka se odbývala prakticky jen v obranném pásmu Pardubic.

Domácí svůj nápor korunovali jedním gólem. Píša v osmé minutě nastřelil na útočné modré čáře Ujčíka, který předvedl perfektní zrychlení a sólo ještě zakončil úspěšným bekhendovým blafákem.

Zápasu se Vítkovice pevně zmocnily v druhé třetině. Po dlouhých pěti utkáních zhodnotily v sérii vůbec svou první přesilovku: Ujčík ji využil už po sedmi vteřinách a přízemní ranou od modré čáry dal svůj 400. gól v soutěži.

Na rozhodující trhák domácím stačilo pouze 28 sekund. Hosté šli vzápětí opět do čtyř a Klimek pohotovou tečí zužitkoval další početní výhodu. Znovu po pouhých devíti sekundách.

Pardubice reagovaly výměnou gólmanů, místo Růžičky šel do branky Salfický a Somík také v přesilovce zažehl jiskru naděje gólem na 1:3. Po něm se hosté nadechli k nejlepším momentům v utkání. Jejich úsilí zvýšila početní převaha, ale obléhání Málkovy klece i ostré dotírání v brankovišti vedly jen k několika šarvátkám.

Pardubickou snahu naopak paralyzoval čtvrtý inkasovaný gól. Salfický za brankou přihrál v 33. minutě puk přímo na hůl domácímu Pohlovi, který do prázdné branky pohodlně skóroval. Východočeši definitivně ztratili kontakt a navíc i kapitána Koukala, jenž odkulhal do šatny.

Závěr utkání už byl jen otázkou skóre. S vítkovickými góly v přesilovkách se roztrhl pytel: pátý připojil tvrdou bombou po ledě Punčochář a šestý největší hvězda utkání Ujčík, který jím ve 45. minutě završil svůj hattrick.

Pak už na kolbišti eskalovaly jen emoce, vyřizovaly se účty a dohrávaly osobní souboje. Vášně uhasila až zdravotní indispozice jednoho z diváků, kterého musela ošetřit rychlá záchranná služba a zápas byl kvůli tomu na čtvrthodinu přerušen.

Hlasy trenérů po utkání:

Mojmír Trličík (Vítkovice): "Budu stručný jako po utkání v Pardubicích. Dneska jsme vyhráli, protože jsme byli prostě lepší."

Pavel Hynek (Pardubice): "Domácí vyhráli zaslouženě. Nám se utkání dneska nevydařilo v první třetině, kdy jsme neměli dostatečný pohyb, nasazení a důraz v osobních soubojích. Ve druhé třetině to domácí zlomili v přesilových hrách. Doposud jsme oslabení v sérii hráli dobře, ale dneska to Vítkovice prorvaly a to bylo rozhodující."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz