• Česká pojišťovna play off
  • 10.3.2012 17:30
  • Čtvrtfinále 1. kolo
  • stav série 0:1

Spartě se vstup do čtvrtfinále nepovedl, radost Komety zařídil Jaroslav Svoboda

10. března 2012, 19:33

ČTK

Vítěz základní části se po delší herní pauze o něco pomaleji rozjížděl a Jihomoravané toho rychle využili. V polovině třetí minuty, už po 26 vteřinách, potrestal Philippův prohřešek proti pravidlům Čermák parádní ranou do horního růžku, kterou Pöpperle neviděl. Chvilku poté hrála přesilovku i Sparta, tvrdě od modré čáry pálil Sersen, vzápětí jel sám proti brankáři Trvajovi Tenkrát, jenže orazítkoval pouze levou tyč. A hned nato promáchl sám před brankovištěm Milam.

Šancí poté ubylo, i když se nadále vylučovalo na obou stranách a oba týmy končily úvodní třetinu s pěti menšími tresty na kontě. V 15. minutě pálil z ideální pozice mezi kruhy těsně mimo Jakub Svoboda, vzápětí byl v šanci Němec, ale byl až příliš blízko před Pöpperlem a neuspěl ani na dva pokusy. Těsně před přestávkou mohl po Fosterově akci vyrovnat Sacha Treille, vychytal ho však Trvaj.

Od druhé části vyloučení na obou stranách výrazně ubylo a Sparta jako kdyby v jejím úvodu přeřadila na vyšší rychlostní stupeň. Nejprve sice nevyužila převážnou většinu z trestu Zohorny, jež si vykoledoval před přestávkou, ovšem jen pár vteřin po jeho skončení vyrovnal Bližňák. Za dalších 64 sekund už domácí vedli, když hostům pláchl Ivan Rachůnek a precizně provedeným blafákem do bekhendu přelstil Trvaje.

Ještě více rozesmutnit početnou výpravu fanoušků Komety mohl vzápětí ze stejné situace Tenkrát, ale neměl tolik klidu na zakončení. V polovině 37. minuty už byli Brňané znovu na nohou, když mimo dosah Pöpperleho usměrnil puk zblízka Divíšek. Dvě minuty nato navíc přidal třetí gól Erat a Jihomoravané byli opět ve vedení. Nemuselo trvat dlouho - Ton však pár vteřin před druhou přestávkou orazítkoval jen horní tyčku.

Začátek třetí třetiny přinesl přečíslení Brňanů tři na jednoho, Pöpperle však uchránil svou branku od další pohromy a zároveň tak pomohl svému mužstvu ke srovnání kroku se soupeřem, které přišlo vzápětí. Když už se zdálo, že hosté bez potíží přečkají Bičánkův trest, z těsné blízkosti branky doklepl kotouč za Trvajova záda bek Krstev a bylo to 3:3.

Ve 47. minutě měl obrovskou možnost Kasík, zakončení bez přípravy do poloodkryté branky mu ale nesedlo a puk proklouzal vedle pravé tyčky. A Spartu mrzely nevyužité šance ještě o to více v závěru. kdy už se zdálo, že zápas skončí v základní hrací době smírně, Jakub Svoboda si při dorážce snadno poradil s Pöpperlem a rozhodl.

Hlasy trenérů po utkání:

Patrik Martinec (Sparta): "Zápas jsme prohráli proto, že jsme byli horší v předbrankovém prostoru, odkud nám Kometa dala všechny čtyři góly. Jestli chceme tu sérii vyhrát, tak se v tomto musíme hodně zlepšit. Věřím, že to zlepšení přijde už zítra a stav série vyrovnáme."

Lubomír Oslizlo (Brno): "Bylo to velice těžké utkání, ale vyhráli jsme ho, vedeme 1:0 a to je podstatné. Zápas to však nebyl vůbec jednoduchý. Dali jsme gól z přesilovky, pak tam soupeř v první třetině nastřelil tyčku a měl tam ještě šanci. Rozhodující bylo, že na začátku druhé třetiny, kdy nás dostal soupeř pod tlak a hrál velice dobře, dal jen dva góly. Tam jsme měli štěstí. Ukázal se ale charakter mužstva, že to hráči nevzdali, ke konci druhé třetiny jsme dali dva góly my a zase soupeři odskočili, což bylo důležité. Přišel nešťastný gól na 3:3, ale tlak soupeře už pak polevil, nakonec udělal chybu a my jsme vyhráli."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz