• Česká pojišťovna play off
  • 15.3.2012 17:30
  • Čtvrtfinále 4. kolo
  • stav série 2:2
5 : 4
konec po prodloužení 2:0, 2:3, 0:1 - 1:0

Hokejisté Zlína ztratili třígólový náskok, přesto Plzeň udolali v prodloužení

15. března 2012, 19:56

ČTK

Západočeši vstoupili do druhé zlínské partie s větší vervou než ve středu, ale se svým úvodní tlakem narazili na pozorného Horčičku. S ním vygumoval hostující převahu Holík, který v sedmé minutě po zpětné Leškově přihrávce z první domácí šance vstřelil vedoucí gól.

A karta se obrátila. Zlínu narostla křídla, hosté začali faulovat a přesilovky byly ideální živnou půdou pro nápor Beranů. Hned první početní výhodu zužitkoval Köhler a po dvou minutách od úvodní trefy zdvojnásobil náskok Zlína. Ten se v sérii z přesilovky prosadil vůbec poprvé.

Plzeň si na gól na zlínské půdě ve čtvrtfinále musela počkat 82 minut. Horčičkovou kouzlo odčaroval také v přesile nekrytý Pletka, domácí však otěže nepustili ze svých rukou a enormním nasazením dále diktovali tempo hry.

Jejich procitnutí v přesilových hrách potvrdil ve 28. minutě trefou mezi betony Čajánek, který milimetrově přesným příklepem do levého horního růžku využil o dvě minuty později i třetí početní výhodu a vyštval na střídačku gólmana Svobodu, jehož nahradil Mazanec.

Plzeň zápas nezabalila. Kouč Jelínek stáhl hru na tři formace, Vlasák snížil na 2:4 a Indiáni znovu pookřáli. Těžiště hry se přesunulo před Horčičku. Když po Dudově pasu zblízka v 38. minutě skóroval i Straka, rozhodnutý duel opět dostal nádech dramatu.

Domácí mohli utkání zlomit pátým gólem, když jim Plzeň otevřenou hrou nabídla prostor k brejkům, Veselý však orazítkoval horní tyčku a velkou možnost spálil Holík. Čtyři minuty před koncem normálního času tak hosté dovršili stíhací jízdu: Zlínští přišli o puk v rohu za vlastní brankou a Vykoukal zblízka bekhendem srovnal.

Moravanům v závěru došla šťáva. Plzeň vyvinula drtivý tlak a ve vzduchu visel pátý gól, jenže hosté promarnili dvouminutové obléhání v přesilovce a půl minuty před koncem Kratěna ve stoprocentní příležitosti nedokázal přehodit Horčičkův beton.

I v prodloužení působil aktivněji hostující tým, ale hrdinou se mohl stát zlínský Melenovský, který v 68. minutě sám před Mazancem zaváhal. Nájezdy se však nekonaly. Devatenáct sekund před koncem vyrobil obrovský kiks ve středním pásmu Vlasák a Leška se tváří v tvář Svobodovi nemýlil.

Hlasy trenérů po utkání:

Josef Turek (Zlín): "Byl to hezký a vyrovnaný zápas. Za stavu 4:1 jsme si mysleli, že je hotovo. Měli jsme to trochu zatáhnout, ale hrálo se nahoru-dolů a to nás stálo tříbrankový náskok. Takové hráče typu Straky, Vlasáka a Kratěny nemáme. V prodloužení jsme měli více štěstí. Tohle vítězství nás stálo strašně moc sil."

Milan Razým (Plzeň): "Viděli jsme výborné utkání. Oba týmy předvedly skvělé výkony, jak nasazením, tak bojovností. My jsme bohužel v první polovině zápasu pustili naší nedisciplinovaností soupeře do řady přesilovek. Zlín je dokázal využít a odskočil na rozdíl tří branek. V závěru druhé třetiny jsme ještě zvýšeným úsilím dokázali snížit na rozdíl jediné branky a vrátit se do zápasu. Ve třetí třetině, kdy se hrál skvělý hokej, jsme to dotáhli do prodloužení. Tak, jak jsme měli šanci v poslední půlminutě, domácí po naší fatální chybě na konci prodloužení dali gól a rozhodli.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz