• Česká pojišťovna play off
  • 11.3.2013 18:15
  • Čtvrtfinále 2. kolo
  • stav série 2:0

Zlín má v kapse druhou čtvrtfinálovou výhru, dvěma góly se o ni postaral Honejsek

11. března 2013, 20:59

ČTK

Oproti předchozímu utkání nastalo v sestavách obou týmů několik změn. V druhé obranné dvojici Zlína nastoupil s [player 13424 "Urbancem"] Řezníček místo zraněného Zámorského a v druhém vítkovickém útoku nahradil [player 10401 "Hunu "][player 9791 "Szturc"], jehož ve čtvrté formaci zastoupil [player 11200 "Kucsera"].

Úvod zápasu vítězům základní části soutěže nevyšel. Zlín nejenže nevyužil dvě přesilovky po [player 10035 "Rehákově "]vyloučení, ale navíc v druhé početní výhodě inkasoval. Do přečíslení dvou na jednoho ujeli [player 14989 "Húževka "]a [player 3380 "Burger"], který překonal brankáře [player 9869 "Sedláčka"]. Gólové situaci přitom předcházel ofsajd, který však čároví rozhodčí neodpískali.

I v dalším průběhu hry se Zlín trápil v přesilovkách. Šance na vyrovnání měli [player 1759 "Balaštík "]s [player 2004 "Linhartem"], ale ani jeden z nich nedokázal gólmana [player 3817 "Šindeláře "]překonat.

Na začátku druhé části [player 4863 "Stehlík "]trefil horní tyčku zlínské branky. Iniciativu poté převzali domácí, kteří hýřili pohybem a jejich bojovnost jim v polovině zápasu vynesla vyrovnání. Po pohledné kombinaci skóroval do odkryté branky [player 11216 "Honejsek"].

Po vstřeleném gólu svěřenci trenéra Vlacha ožili a nadále zaměstnávali vítkovickou obranu v čele se Šindelářem. I přes převahu ale další branku do konce druhé části nepřidali.

Do třetí třetiny vstoupil Zlín dvěma přesilovkami za sebou. Prohřešky Szturce ani [player 3467 "Malíka"] sice ke vstřelení rozdílového gólu nevedly, to už ale neplatilo při rovnovážném počtu hráčů. Vítkovické obraně pláchli Holík s Honejskem a střelec úvodního zlínského gólu zblízka poslal puk do odkryté branky.

Ve zbývajícím čase Berani pozorně bránili a těsný náskok si pohlídali. Ve vypjatém závěru nepomohla Ostravanům k vyrovnání ani power play.

Hlasy trenérů po utkání:

Juraj Jurík (Zlín): "Soupeř hrál v dnešním zápase daleko lépe než včera, což se projevilo v naší přesilovce, ve které jsme inkasovali. Vítkovice v úvodní třetině nic nevymýšlely, puky nastřelovaly rychle do třetiny, zatímco my jsme se do útočného pásma nemohli dostat. Postupem času jsme zlepšili pohyb. Byli jsme důrazní, tlačili se do branky a z toho vyplývaly fauly Vítkovic. Brankové příležitosti jsme proměnili a tím rozhodli zápas ve svůj prospěch.“

Ladislav Svozil (Vítkovice): "Hráli jsme podstatně lépe než včera. Zlín nebyl tak agresivní jako v prvním zápase. Paradoxně jsme dali gól v oslabení, ale pak udělali dvě chyby, které domácí potrestali. Těch faulů bylo na naší straně hodně, hráči cítí křivdu a ani se jim nedivím. Jeden trenér z Plzně říkal, že ve Zlíně se nedá vyhrát. Souhlasím s ním a dále se k tomu nechci vyjadřovat.“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz