• Česká pojišťovna play off
  • 11.3.2013 18:15
  • Čtvrtfinále 2. kolo
  • stav série 2:0

Slavia drží vítěznou bilanci s Kladnem, Pražané navázali na první duel a přidali další výhru

11. března 2013, 20:51

ČTK

Kouč Rytířů Vojta se po porážce v prvním zápase série rozhodl změnit složení všech formací. V brance nastoupil [player 6496 "Chábera"], který předešlý duel ze zdravotních důvodů nedochytal.

Zřejmě i díky tomu byli hosté v úvodu aktivnější, Slavia ale čekala na svou šanci a v 6. minutě se dostala do vedení. Skóre otevřel bekhendovou dorážkou Růžička. Vyrovnat mohli [player 9498 "Eberle"] s [player 3460 "Paterou"], své přečíslení dva na jednoho ale překombinovali.

Při [player 2479 "Černoškově "]vyloučení nebezpečně vystřelil [player 13000 "Kempný"], ale Chábera byl pozorný stejně jako při přesilovce Kladna [player 1614 "Kopřiva"], jehož nejvážněji vyzkoušel [player 22041 "Jass"]. V 17. minutě se Středočechům podařilo vyrovnat, když Kopřivu prostřelil po přihrávce zpoza branky [player 8918 "Valský"]. Brankář Slavie tak kapituloval poprvé ve čtvrtfinále, v předešlém duelu totiž udržel čisté konto.

Zápas pokračoval taktickou bitvou, ve které nechtěli hráči ani jednoho týmu udělat chybu. Na začátku druhé třetiny se do dvou slibných šancí dostal [player 12880 "Hertl"], neuspěl ale stejně jako jeho spoluhráč [player 10933 "Poletín "]nebo na druhé straně [player 5289 "Rudovský"]. V 37. minutě se ale ujala Kadlecova střela, kterou před Cháberou tečoval [player 6453 "Jelínek"].

Po 28 sekundách třetí třetiny se domácím podařilo dostat do branky soupeře po [player 2199 "Tomicově "]střele puk potřetí, puk do ní ale prošel ze strany kvůli špatně připevněné síťce na konstrukci, což rozhodčímu Šindlerovi nakonec potvrdil po delší poradě i kolega u videa. Slavia tak vedla stále jen 2:1.

Pražané pokračovali v aktivitě a zvýšit jejich vedení mohl v přesilovce [player 1770 "Alinč "]nebo poté již v rovnovážném počtu hráčů na ledě Hertl, Chábera jeho samostatnou akci ale lapačkou zlikvidoval a poradil si i s následnou Růžičkovou příležitostí. V 51. minutě se neprosadil ani osamocený Jelínek.

[player 1614 "Kopřiva "]měl naopak jen minimum práce. Čtyři minuty před koncem normální hrací doby měli hosté výhodu přesilové hry, ale při závěrečné power play poté inkasovali potřetí.

Hlasy trenérů po utkání:

Vladimír Růžička (Slavia): "Zápas byl hodně vyrovnaný. My jsme do něj špatně vstoupili a Kladno bylo v první třetině jednoznačně lepší. Podařilo se nám ale dát gól, hosté vyrovnali a přehrávali nás. Od druhé třetiny jsme začali hrát mnohem lépe. Důležité bylo, že se nám podařilo dát ke konci druhé třetiny gól na 2:1. Ve třetí jsme jasně dominovali, přehrávali soupeře, který ale chodil do rychlých protiútoků a byl hodně nepříjemný. Opět nás ale podržel Míra Kopřiva, který podal vynikající výkon."

Zdeněk Vojta (Kladno): "Dnes jsme odehráli lepší utkání než v neděli, bohužel play off rozhodují chyby a my jsme za stavu 1:1 udělali jednu velkou. Ztratili jsme zbytečně kotouč v naší třetině a byl z toho gól. Pak už to bylo o tom, že když prohráváte, tak musíte riskovat, a my jsme další gól dostali při power play."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz