• Česká pojišťovna play off
  • 18.3.2013 17:30
  • Čtvrtfinále 6. kolo
  • stav série 3:3

Plzeň zvítězila v Litvínově a vynutila si rozhodující sedmé utkání, dvakrát se trefil Martin Straka

18. března 2013, 20:28

ČTK

Pro Plzeň přišla velmi záhy po úvodním buly rána v podobě odstoupení zraněného útočníka Kratěny. Po faulu Slováka na začátku páté minuty si Litvínov zahrál první přesilovku, v níž dvakrát zahrozil Lukeš, ostře pálil také Ručinský, ale Mazancova lapačka byla dostatečně rychlá.

Severočeši byli směrem dopředu mnohem aktivnější a brzy si vynutili další početní výhodu. Krátce po jejím skončení šli také v 10. minutě do vedení zásluhou pohotového zakončení Piroše. Úspěšný střelec poté chytře tečoval, ovšem jen do boční sítě. Slibnou šanci spálil Rapáč. V 18. minutě mohli domácí zvýšit při další přesilovce, jenže místo toho utekl kotouč Posmykovi a Kovář při zakončení svého úniku procedil puk za Francouze.

Hned v úvodu druhé části pykal za krosček Lukeš a Indiáni si zahráli první přesilovku, jenže bez náznaku větší gólové šance. Ve 29. minutě se puk po plzeňské rozehrávce odražené od sudího Mináře dostal k Černému a ten před Mazancem prokázal skvělé ruce - 2:1. Už po 81 vteřinách bylo ale vyrovnáno, když si Jareš pomohl při bránění Straky hákováním a hostující kapitán nařízené trestné střílení se štěstím proměnil ranou na vyrážečku.

Plzeňští oproti vlažném výkonu z úvodního dějství výrazně ožili a do sedla je navíc stihl posadit Johnson, který 34 sekund před druhou přestávkou využil přesilovku při trestu Černého, jenž navíc za zásah do oblasti hlavy a krku dostal osobní desetiminutový trest.

Odhodlání domácích při pokusu o zvrat, s nímž nastupovali opět na led, ve třetí třetině velice záhy zmizelo. V polovině 42. minuty přidal čtvrtou plzeňskou trefu Lev, ale ani to ještě nebylo ze strany hostů vše. O 49 sekund později přidal svůj druhý dnešní zásah po další chybě domácí obrany Straka a definitivně tak soupeře zlomil.

Verva se poté ještě snažila vrátit do utkání, ale v její hře chyběla lehkost a snížení nepřišlo ani z přesilovek, takže Plzeň neměla větší potíže uhlídat bezpečný rozdíl ve skóre.

Hlasy trenérů po utkání:

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Zápas rozhodly individuální chyby hráčů při gólech na 1:1 a na 2:2. Místo toho, abychom šli do kabiny za stavu 1:0, tak jsme udělali chybu. Plzeň přitom do té chvíle neměla jedinou šanci, jedinou 'gólovku'. Dalším rozhodujícím momentem byl zbytečný faul na konci druhé třetiny, z něhož jsme dostali třetí gól. Chtěli jsme s tím ještě něco udělat, ale gól na začátku třetí části byl takovým hřebíčkem. Pak už jsme se trápili a na klukách bylo vidět, že už to zkrátka nejde."

Michal Straka (Plzeň): "Rozhodující pro vývoj dnešního zápasu bylo, že jsme si nenechali Litvínov odskočit o dva góly a dokázali jsme na to vždy zareagovat, ať to bylo gólem Kováře v oslabení nebo šťastným trestným střílením od bráchy. Gólem z přesilovky na konci druhé třetiny jsme zápas otočili, přišel vynikající vstup do třetí třetiny a pak už jsme si to podle mého pohlídali."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz