• Tipsport extraliga
  • 3.12.2013 18:30
  • 27. kolo
1 : 2
konec po prodloužení 1:0, 0:1, 0:0 - :

Sparta letos podruhé prohrála doma, radost Mountfieldu zařídil po 22 vteřinách prodloužení Mikuš

3. prosince 2013, 21:11

ČTK

Oba týmy od začátku myslely hlavně na pozornou obranu, téměř pět tisíc diváků v Tipsport Aréně tak žádné ofenzivní představení nevidělo. Hosté drželi s favorizovanými domácími krok a i díky první přesilové hře měl na začátku více práce než Kantor brankář Sparty Pöpperle.

Pražané se výrazněji v útočném pásmu připomněli až v 15. minutě, kdy měl dvě šance otevřít skóre kapitán Rolinek. Podařilo se to ale až o pár sekund později Hlinkovi. Velkou zásluhu na gólu měl dobře forčekující Kumstát, který obral o pul Pláňka.

Na začátku druhé třetiny mohl v přesilové hře zvýšit Buchtele, ale domácí výhodu nevyužili a následně v oslabení sami inkasovali. Švrčkovo vyloučení potrestal Mertl, jenž tečoval Vydareného nahození od modré čáry. Vrátit vedení zpět na stranu Sparty mohl Pech, ale neuspěl stejně jako později Tomáš Rachůnek a Ton.

Pražané soupeře přehrávali, tlačili se do útoku, proti pozorně hrajícímu Mountfieldu se ale nedostávali do velkých šancí. Kantor navíc chytal spolehlivě. Hradec tak potvrzoval, proč je nejúspěšnějším týmem na kluzišti soupeřů v extralize.

Když si Kantor poradil i s nebezpečnou střelou Hlinky devět sekund před koncem normální hrací doby, muselo se prodlužovat. Sparta tak podruhé v sezoně doma nevyhrála za tři body a nakonec i podruhé prohrála. Již v 61. minutě skončilo za zády Pöpperleho tečované nahození Mertla a gól byl připsán obránci Mikušovi.

Hlasy trenérů po utkání:

Zdeněk Moták (Sparta): "Věděli jsme, že Hradec je dobře organizovaný a dobře bránící soupeř, což se potvrdilo. Těžko jsme se dostávali do šancí. Pár jsme jich měli, ale bohužel jsme se nedokázali gólově prosadit. Tlačili jsme, tlačili, ale nemělo to pro nás potřebný efekt. Trošičku nám zvlhl střelecký prach, to se stává."

Peter Draisaitl (Hradec Králové): "V průběhu zápasu jsme se zlepšovali. Hlavně v první třetině jsme měli s hrou Sparty problém a hledali jsme na ni správný recept. V průběhu hry jsme se jim přizpůsobovali, i když Sparta určitě měla více šancí. Celkově to ale bylo vyrovnané, my jsme hráli naším stylem. Bod po 60 minutách jsme si za naši práci zasloužili, v prodloužení nebo v penaltách je to o štěstí. My jsme udělali jednu akci, proto jsme získali jeden bod navíc."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz