Zkušení hráči dělají chyby jak ze sedmé třídy, nechápe Lubina. Přijdou další změny?

Foto: Jan Jedlička, hcpce.cz

27. prosince 2018, 18:44

Adam Joska

Pardubice se po krátkém volnu vrátily do zápasového tempa třináctou porážkou v řadě. O osudu duelu s Litvínovem rozhodla nepovedená třetina, úspěšně vstoupit do utkání nedokázali již potřetí v řadě.

„Odehráli jsme katastrofální první třetinu, nastoupili jsme do ní nekoncentrovaní, nedůrazní a byli jsme za to také potrestáni třemi brankami. Ve druhé a třetí třetině jsme se určitě zlepšili, ale je vidět, když dáme soupeři takovýto náskok, bojovnost, a to podotýkám, že jen některých hráčů, protože jsme přesvědčený, že někteří hráči tady bojovnost stále jen předstírají, nám nestačila,“ hodnotí výkon svých svěřenců pardubický kouč Lubina.

Ladislav Lubina se po další porážce opřel o nejzkušenější hráče v týmu, jejichž výkony se mu stále nezdají ideální. „Je smutné, že ta největší nedůslednost vychází od nejzkušenějších hráčů a člověk se tady nemůže o nejzkušenějšího obránce opřít v defenzivní činnosti. To je prostě tragédie. Kdyby dělali chyby mladí hráči, řeknu si dobře, ohráváme mladé hráče, prostě chyby udělají. Ale za takovéto situace a takového stavu, když nám nejzkušenější hráči dělají chyby ze sedmé osmé třídy základní školy, prostě nemůžeme být úspěšní.“

Litvínov v první části z osmi střel hned třikrát skóroval, v 16. minutě vedl již 3:0 a od té chvíle se převážně soustředil na hlídání si svého náskoku. Pardubice se postupně zlepšovaly, ve 48. minutě snižoval na rozdíl jediné trefy Sýkora, ale závěrečný tlak ve srovnání nevyústil. „Kdybych věděl, čím byl herní rozdíl mezi první a třetí třetinou, uděláme spoustu věcí jinak. Ale já jsem přesvědčený, že namotivovanost do utkání a všechno tam bylo, pak však na ledě podáme v první třetině takový výkon. To je něco nepochopitelného,“ nechápe Lubina.

Hlavní kouč Východočechů ani po třinácti porážkách v řadě ale stále nic nevzdává a snaží se si alespoň trochu udržet pozitivní náladu. „Ještě ráno před zápasem jsme si říkali, že nic není v kopru, počítat umíme všichni. Tady nemá cenu házet flintu do žita, ani teď, ani po této porážce. Matematika je pořád jednoznačná a dokud to nebude matematicky v kopru, tak budeme bojovat. Ale abychom se odšťouchli trochu dopředu, tak nemůžeme dělat takovéhle základní chyby,“ zdůrazňuje.

Další změny? Nic není vyloučeno

Na druhou stranu ale nevylučuje další změny v kádru, kterých v Pardubicích v letošní sezoně proběhla již velká řádka. „Je potřeba se nad tím zamyslet, kdo to dělá, a je potřeba ty hráče nahradit. Nevylučuji nic a takhle se prostě za tento klub bojovat nebude a nedá. Kdo tady prostě nebude bojovat a nenechá tady všechno, neudělá maximum pro to, abychom se vyhnuli baráži, popřípadě se zachránili, prostě tady hrát nebude, to je jednoduché.“ 

„Řekl bych, že dnes už jsme téměř za každou chybu potrestáni a když si probereme branky, které jsme dostali za poslední čtyři zápasy, jsou strašně podobné. Ta příčina je jen jedna. Individuální chyby a předbrankový prostor. Mám už i dílčí radost z malých věcí, když vidím nějaký náznak založení útoku, který čtrnáct dní děláme na tréninku. Ať je to založení útoku postupného nebo pod tlakem, ale vždy se dopustíme chyb, které si nemůžeme dovolit. Musíme hrát na jistotu, ne padesát na padesát. Necítím tady žádnou poraženeckou náladu nebo skepsi. Pracujeme, snažíme se, ale prostě děláme hloupé chyby,“ uzavírá Ladislav Lubina.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz