Zlatá radost! Jan Kovář a Tomáš Filippi slaví zisk Gagarinova poháru

Foto: khl.ru

Česká hokejová veřejnost může oslavovat další velký úspěch. Jan Kovář s Tomášem Filippim přispěli k důležitému vítězství Metallurgu Magnitogorsk v sedmém finálovém utkání a radují se ze zisku Gagarinova poháru! Krok od konce je taktéž Dibelkův Wolfsburg či Hrachovinovo Tampere.

Šestadvacetiletý útočník Jan Kovář právě uzavřel v Rusku svojí třetí sezonu, již podruhé se zlatým koncem. V letošních vyřazovacích bojích nasbíral nejproduktivnější Čech v soutěži třiadvacet kanadských bodů, na svůj historický bodový zápis před dvěma lety však tři body ztratil. V posledním finále se jednou nahrávku podílel na zlatém gólu Leeho, Metallurg Magnitogorsk následně dotáhl střetnutí k vítězství v poměru 3:1!

Jan Kovář slaví třetí mistrovský titul v posledních čtyřech sezonách, k titulu s extraligovou Plzní přidal již druhý v mezinárodní KHL. Svůj premiérový titul v Kontinentální hokejové lize slaví taktéž Tomáš Filippi. Liberecký odchovanec svoji první sezonu mimo české hokejové vody zvládl na výbornou, k třiceti kanadským bodům v základní části přidal dalších devět v play off.

Ve finále finské ligy je znovu o krok vpředu celek Helsinek. Vítěz základní části na domácím hřišti dominuje, po úvodní výhře v poměru 4:0 nyní dokázal předčit mužstvo z Tampere o šest gólů. Na jednoznačném vítězství se dvěma asistencemi podílel i slovenský forvard Tomáš Záborský, který rozšířil svůj zisk již na deset kanadských bodů. Na straně Tappary znovu strávil celé utkání pouze na střídačce nadějný český brankář Dominik Hrachovina.

Po průjezdu Wolfsburgu čtvrtfinálovou a semifinálovou sérií celek Lubora Dibelky ostře narazil. Proti favorizovanému Mnichovu prohrává Wolfsburg již 3:0 a je krůček od finálového vyřazení. Poslední střetnutí vyhrál vítěz základní části 4:1 a v sérii zatím nepřipustil jakékoliv komplikace.

Liiga (Finsko)

finále play off

IFK HELSINKY – TAPPARA TAMPERE 6:0 (1:0, 2:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 14. Luttinen (Auvitu), 22. Elkins (Luttinen, Ikonen), 32. Ramstedt (Rask, Záborský), 53. Elkins (Rask, Záborský), 55. Puustinen (Leino, Taipalus), 58. Leino (Puustinen, Tuomisto). Diváci: 8 200.

Stav série: 2:1 (4:0, 1:2, 6:0)

DEL (Německo)

finále play off

MNICHOV – WOLFSBURG 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 11. Maurer (Smaby), 30. Dehner (Pinizzotto, Samson), 52. Christensen (Seidenberg, Aucoin), 60. Jaffray (Pinizzotto, Seidenberg) – 57. Hambly (Sharrow, Voakes).

Stav série: 3:0 (2:1 pr., 5:4, 4:1)

KHL

finále play off

CSKA MOSKVA – METALLURG MAGNITOGORSK 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 36. Mamin (Kiselevič, Platt) – 13. Timkin (Lee), 39. Lee (Zaripov, Jan Kovář), 60. Timkin. Diváci: 5 600.

Konečný stav série: 3:4 (5:1, 1:2, 3:2 pr, 0:1, 1:2 pr., 3:2 pr., 1:3), Metallurg Magnitogorsk vyhrál Gagarinův pohár

SHL (Švédsko)

finále play off

SKELLEFTEA – FRÖLUNDA 1:3 (0:2, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 37. Pesonen (Ericsson, Ritola) – 11. Crabb (Lasch, Larsson), 17. Lundqvist (Falth), 58. Lehkonen.

Stav série: 1:2 (3:4, 4:1, 1:3)

Metal Ligaen (Dánsko)

finále play off

Herning – Esbjerg 2:3 po prodloužení, konečný stav série 2:4

 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz