Zlomený nos, nové brusle, nic ho nezastavilo. Václav Benák třemi asistencemi řídil výhru Pardubic

S nejvyšší vážností přistoupila pardubická družina k pátečnímu souboji se Zlínem. Hráči se v předvečer zápasu sešli v penzionu za městem a společně se koncentrovali na mač s nejlepším venkovním týmem. Zabralo to. Pardubice dokázaly přetrhnout sérii tří proher na vlastním ledě a pod trenérem Trličíkem oslavily druhou výhru. Vítězství 5:3 režíroval třemi asistencemi obránce Václav Benák (na snímku).

Zkušený obránce se tak rázem vyšvihl na pozici nejproduktivnějšího beka Východočechů. Před zápasem však na něco podobného neměl ani pomyšlení, cítil se špatně, do pohody daleko. „Ráno to právě bylo hrozné, při rozbruslení zrovna tak. Mám zlomený nos, teď navíc nové brusle, to mi moc nepřidalo,“ pravil Benák.

„Jsem rád za tři body, nikdy jsem podobný zápas nehrál. Těší mě moje přihrávky, ale hlavně, že jsme konečně vyhráli. Snad v tom, hlavně doma, budeme pokračovat,“ doufá produktivní obránce, který má momentálně na svém kontě dvanáct kanadských bodů za tři branky a devět finálních přihrávek.

Po zápase Benák kvitoval hlavně týmový úspěch, Pardubice výhru doma potřebovaly víc než nutně. „Ještě by se tam nějaké chybičky našly, ale jsem rádi za výhru. Už to trochu připomínalo náš hokej, který jsme praktikovali loni,“ všiml si rodák ze Sokolova. „Snad jsme se z posledních zápasů poučili a teď to bude jenom lepší,“ vyhlíží další extraligové boje.

Pardubičtí hokejisté se stejně jako v předchozích třech domácích duelech, po kterých nakonec odcházeli s frustrující prohrou, ujali v zápase vedení. Tentokrát jej však dokázali udržet a nadále navyšovat. I přes soupeřovo snížení Východočeši včas reagovali a drama nepřipustili. „Snad jsme si tu smůlu vybrali a odteď už to bude vypadat tak, jak má,“ věří Benák.

„Hráli jsme zodpovědněji zezadu a celkově jsme si to pohlídali. Naštěstí jsme pořád vedli o dva góly a celé to dohráli bez nervů,“ ulevil si. „Zlín hraje dobře ve středním pásmu, proto nám trenéři říkali, ať dáváme puky co nejrychleji od hokejky. To se nám celkem dařilo, navíc jsme dokázali využívat brejky,“ hodnotil.

Pardubice za sebou mají první krok k návratu na místa, na kterých se chtějí pohybovat. Vyhráno ale ještě rozhodně nemají. „Musíme zůstat pokorní a při zemi, samo to určitě nepůjde. Pevně doufám, že jsme se odrazili. Teď potřebujeme přivézt body z Třince a pak je potvrdit doma s Chomutovem,“ kouká se už na další zápasy Václav Benák.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz