Změny v nominaci na Karjalu! Nejede Jaškin a další, kdo je nahradí?

Foto: Aleš Krecl, Český hokej

31. října 2020, 15:41

Ondřej Mach

Česká hokejová reprezentace hlásí před finským turnajem Karjala změny v nominaci. Do Helsinek neodcestují útočník Dmitrij Jaškin ani obránci Jakub Krejčík a David Sklenička.

Jaškin se turnaje nezúčastní ze zdravotních důvodů. Druhý nejlepší střelec loňského ročníku Kontinentální hokejové ligy za Dynamo Moskva naposledy nastoupil v pátek, kdy ani jeho branka nezabránila porážce s Jaroslavlí. 

Trenér Filip Pešán na své premiérové akci kromě toho nebude moct počítat ani ze službami obránců Krejčíka a Skleničky. Hráčům finského Jokeritu v účasti zabrání program KHL, klub totiž čeká několik dohrávek. 

Místo Jaškina tak do Skandinávie vyrazí liberecký Radan Lenc, který Česko pravidelně reprezentuje od roku 2016. Právě na Karjala Cupu prožil před čtyřmi lety debut v seniorské reprezentaci. Devětadvacetiletý útočník letos v TELH odehrál pět duelů s bilancí čtyř bodů (2+2).

 

Definitivně je také potvrzena nominace plzeňského klenotu Davida Jiříčka. Toho na turnaji doplní dvojice juniorů, útočníci Filip Koffer a Pavel Novák si v Helsinkách mohou odbýt premiéru v seniorské reprezentaci. 

Devatenáctiletý Koffer odstartoval sezonu v prvoligových Litoměřicích, kde čeká na pokračování angažmá v zámořské WHL. Odchovanec Pardubic do této chvíle zvládl šest duelů, v nichž vstřelil jeden gól a přidal dvě asistence. 

O rok mladší Novák se stejně jako Koffer rozehrává v dresu Stadionu. Loni také působil v juniorské WHL a zaujal bilancí více než bodu na utkání: v 55 kláních zaznamenal 25 branek a 33 asistencí. 

Oba hráči momentálně bojují o nominaci na blížící se juniorské MS. Hráči reprezentační dvacítky se ale potýkají s velkými problémy, z důvodu zhoršené epidemiologické situace nemohou trénovat ani hrát zápasy. Určitě tak vezmou zavděk možností zahrát si na finském turnaji. 

V nominaci z kádru reprezentační dvacítky mimo jiné figurují brankář Lukáš Pařík, obránci Stanislav Svozil, Šimon Kubíček, útočníci Jan Myšák, Michal Teplý, Adam Raška a Jaromír Pytlík.

 

Nominace na turnaj Karjala

Brankáři:
Patrik Bartošák (Lahti, Finsko), Dominik Hrachovina (Tappara Tampere, Finsko), Lukáš Pařík (Bílí Tygři Liberec).

Obránci:
Filip Hronek (Mountfield HK), Jakub Jeřábek (Podolsk, KHL), Andrej Šustr (Kunlun, KHL), Vojtěch Mozík (Färjestad, Švédsko), Lukáš Klok (Lukko Rauma, Finsko), Michal Moravčík (Tappara Tampere, Finsko), Jakub Galvas (Jukurit Mikkeli, Finsko), David Jiříček (HC Škoda Plzeň), Stanislav Svozil (HC Kometa Brno), Šimon Kubíček (HC Stadion Litoměřice).

Útočníci:
Hynek Zohorna, Tomáš Zohorna (oba Chabarovsk, KHL), Andrej Nestrašil (Magnitogorsk, KHL), Ondřej Roman (Ilves Tampere), Michael Špaček, Jiří Smejkal (oba Tappara Tampere, Finsko), Rudolf Červený (Lahti, Finsko), Radek Koblížek (Oulu, Finsko), Šimon Stránský (Jukurit Mikkeli), Jan Ordoš (Oskarshamn, Švédsko), Jan Myšák (HC VERVA Litvínov), Michal Teplý (BK Mladá Boleslav), Jaromír Pytlík (Sault Ste. Marie, OHL), Adam Raška (HC Oceláři Třinec), Radan Lenc (Bílí Tygři Liberec), Filip Koffer, Pavel Novák (oba HC Stadion Litoměřice).

Náhradníci:

Brankáři:
Dominik Frodl (HC Škoda Plzeň), Petr Kváča (Bílí Tygři Liberec), Marek Mazanec (Mountfield HK), Filip Novotný (HC Energie Karlovy Vary).

Obránci:
Ronald Knot (Bílí Tygři Liberec), Adam Polášek (HC VÍTKOVICE RIDERA).

Útočníci:
David Tomášek, Lukáš Rousek (oba HC Sparta Praha), David Šťastný, Adam Zbořil, Pavel Kousal (všichni BK Mladá Boleslav), Marek Zachar (Bílí Tygři Liberec), Ondřej Beránek, Jakub Flek (oba HC Energie Karlovy Vary), Matěj Stránský, Michal Kovařčík, Ondřej Kovařčík (všichni HC Oceláři Třinec), Robert Kousal, Jan Mandát (oba HC Dynamo Pardubice), Petr Straka, Matyáš Kantner, Petr Kodýtek (všichni HC Škoda Plzeň), Patrik Zdráhal (HC VERVA Litvínov), Dominik Lakatoš (HC VÍTKOVICE RIDERA).

Realizační tým:

Hlavní trenér: Filip Pešán.
Generální manažer: Petr Nedvěd.
Asistenti trenéra: Martin Straka a Jaroslav Špaček.
Trenér brankářů: Zdeněk Orct.
Manažer týmu: Jan Černý.
Videokouč: Aleš Vladyka.
Lékař: MUDr. Roman Mizera.
Fyzioterapeut: Radovan Sakaláš.
Kustodi: Zdeněk Šmíd, Oldřich Kopecký, Petr Šulan.
Tiskový mluvčí: Zdeněk Zikmund.
Sociální sítě: Ondřej Kalát.

Program turnaje Karjala 2020

Čtvrtek 5. listopadu:
13:30 Česko – Švédsko (ČT sport)
17:30 Finsko – Rusko (ČT sport)

Sobota 7. listopadu:
12:30 Švédsko – Rusko (ČT sport)
16:30 Finsko – Česko (ČT sport)

Neděle 8. listopadu:
12:30 Česko – Rusko (ČT sport)
16:30 Finsko – Švédsko (ČT sport)

Poznámka: Začátky utkání jsou uvedeny v českém čase (ve Finsku je o hodinu víc), všechny zápasy se hrají v Helsinkách.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz