Změny v Pardubicích: Rohlík střídá Šebka, trenéry Král se Zadinou!

Foto: hcpce.cz

12. října 2015, 11:40

Václav Jáchim

Do sezony vstoupili špatně, hokejisté Pardubic jsou s devíti body aktuálně jedenáctí a zaostávají za plány a ambicemi. Před sezonou zástupci klubu hovořili o snaze atakovat i medailové příčky, výsledky ovšem způsobily rozčarování. V posledním kole sice Východočeši zvítězili na ledě Litvínova, nicméně nálada je v Pardubicích zatím stále mizerná. Čekalo se, zda klub neudělá změnu na trenérských postech, teď je tahle akce skutečností!

Vedení klubu odvolalo Miloše Říhu mladšího a Václava Baďoučka, k mužstvu naopak nastupují Richard Král (na snímku) s Markem Zadinou. Oba v minulosti za Pardubice roky váleli a poslední dobou vedli tamní mládež, nicméně mezi extraligovou společností budou trenérskými nováčky. A to není všechno! Zemětřesení se týká i pozice generálního manažera - v klubu skončil Ondřej Šebek, nově bude funkci zastávat Pavel Rohlík.

Klub veškerá škatulata představil na speciální tiskové konferenci. "Na základě výsledků v této i minulých sezonách jsme se s nejvýznamnějšími akcionáři dohodli na zásadních změnách ve struktuře klubu. Nechceme vidět posun klubu do průměru extraligy," konstatuje předseda představenstva Roman Šmidberský.

Pardubická hokejová revoluce zasáhla i elitní pozici managementu, loučení Ondřeje Šebka se úplně nečekalo. byť výsledky nebyly příliš pozitivní ani v minulé sezoně. Šmidberský poděkoval Šebkovi za odvedenou tříletou práci, klub je podle něj ve zdravé ekonomické kondici. Ovšem sportovní stránka není optimální. "Nechceme, aby Pardubice byly v nějakém průměru. Tři roky to k tomu spělo, a proto dochází ke změně," vysvětluje Šmidberský.

Nově do pozice generálního manažera nastupuje Pavel Rohlík, další pardubický kouč a v minulosti také hráče. Stejně jako Král se Zadinou. "Před dvěma roky se vrátil do klubu a nastavil systém tak, že se mládež vrátila mezi tuzemskou špičku. Máme 23 mládežníků v reprezentačních výběrech," upozorňuje Roman Šmidberský.

Rohlík bude úzce spolupracovat se sportovním manažerem Dušanem Salfickým a dalšími členy vedení, hokejisty dostali na povel Richard Král a Marek Zadina. Volba je to na první pohled zajímavá, někdejší skvělí útočníci totiž mezi dospělými totiž dosud trenérsky nepůsobili. Nový hlavní kouč Východočechů Král začal s trenéřinou poměrně nedávno. Ale podle dostupných zpráv padalo jeho jméno už před několika dny v souvislosti s možnou náhradou za Říhu mladšího, byť favoritem měl být v tu dobu hlavně Vladimír Kýhos.

Dynamo nakonec vsadilo na vlastní zdroje. Na trenéry, kteří klub znají. A mají k němu vztah. "Začneme trénovat podle plánu zítra ráno. Všechno poběží víceméně stejně, razantní změny dělat nebudeme. Malé úpravy samozřejmě nastanou. Budeme se snažit zapracovat na hlavách hráčů, na jejich psychice, aby se nebáli hrát. Nejvíce nás tlačí boty v ofenzívě, nedáváme góly," konstatuje Richard Král.

Rohlík o předpokladech Krále nepochybuje. "Během svého působení v mládežnických týmech přesvědčil, že má u hráčů přirozený respekt, nemusí řvát. Hokejisté ho berou. Proto nemám strach, že by působení u prvního týmu nezvládl," konstatuje nový generální manažer. Na světě je tedy první trenérská změna v letošní Tipsport extralize. Cíle pardubického kulového blesku jsou jasné - co nejdřív najít cestu vzhůru, z hlediska výsledků i předváděné hry.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz