Znojmo končí v ICEHL! Klub se vrací do českých soutěží

Foto: Kamila Chmel, hcorli.cz

Po více než deseti letech se Znojmo loučí s mezinárodní soutěží ICEHL (dříve EBEL). Potvrdil to na klubovém webu prezident Orlů Pavel Ohera. V další sezoně by tak jihomoravský celek měl hrát druhou ligu: převzal totiž licenci.

„Aktuálně v Česku není na prodej žádná licence na Chance ligu nebo dokonce Tipsport extraligu," přiznává Pavel Ohera.

Znojmo tak převzalo jednu z druholigových licencí, které byly k dispozici. „Tým bude i nadále plně profesionální," upozorňuje.

„Cíl je jasně nastavený: v následující sezoně postoupit do Chance ligy a následně v horizontu tří let se pokusit zabojovat o baráž o účast v extralize."

„Tým bude i nadále plně profesionální."

Zpátky ale k opuštění mezinárodní soutěže. Vyjádřila se k tomu i samotná ICEHL. Podle ní má Znojmo i finanční potíže.

„Klub se od začátku pandemie koronaviru potýká s ekonomickými potížemi, které již před dvěma lety vyústily v roční pauzu," informuje ICEHL.

Podle prezidenta Ohery jsou však hlavní důvody jiné.

„Již delší dobu se znepokojením pozorujeme zhoršující se stav soutěže. Po odchodu Erste Bank se lize nepodařilo sehnat adekvátní náhradu za tohoto partnera, což se odráží na jejím fungování a ekonomické stabilitě. Nejsme si jisti, zda přežije několik budoucích let," říká Ohera.

„Již delší dobu se znepokojením pozorujeme zhoršující se stav soutěže. Nejsme si jisti, zda přežije několik budoucích let."

Znojmo mělo rozpočet pro uplynulou sezonu 40 milionů, i tak se probojovalo do play off.

„Nicméně abychom se vyrovnali rozpočtům týmů, které se pravidelně umisťují na čele tabulky, jako je Salzburg, Vídeň nebo Klagenfurt, chybí nám cca 100 milionů korun," přibližuje a pokračuje.

„Naopak s rozpočtem okolo 40 milionů korun bychom byli velmi nadprůměrně finančně zajištěný klub v české 1. lize. Mohli bychom reálně pomýšlet i na boje o postup do extraligy a za určitých podmínek dokonce, při započítání marketingové podpory od BPA, která se aktuálně pohybuje kolem 14 milionů korun, bychom byli schopni ufinancovat i českou nejvyšší soutěž."

„Cíl je jasně nastavený: v následující sezoně postoupit do Chance ligy a následně v horizontu tří let se pokusit zabojovat o baráž o účast v extralize."

Klub si tak po dvou letech zahraje opět třetí nejvyšší českou soutěž. V sezoně 2020/2021 Orli ve druhé lize dominovali, ale ročník se nakonec nedohrál. První ligu hrál jihomoravský klub naposledy v roce 2011, extraligu o dva roky dříve.

Peníze, které ušetří klub v této sezoně ve druhé lize, budou investovány do oprav a modernizace zimního stadionu. Fanoušci by se mohli dočkat nové kostky. Zlevní se také ceny vstupenek a permanentek.

Orli hráli mezinárodní soutěž deset sezon. Nejvíce povedený pro ně byl ročník 2015/2016, kdy došli až do finále, nakonec ale skončili stříbrní.

Postoupí v nadcházející sezoně hned do Chance ligy?

Foto: Kamila Chmel, hcorli.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz