Bojovník Strapáč po konci v mateřských Vítkovicích posílí Moru

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

16. května 2016, 8:38

David Jahoda

Poprvé v kariéře opustí rodný ostravský region. Útočník Petr Strapáč se stal jednou ze součástí škrtů v kádru mateřských Vítkovic, v jejichž dresu odehrál všech 330 zápasů v extralize. Nyní poprvé v kariéře zažije změnu, daleko se však stěhovat nebude. Šestadvacetiletého útočníka totiž podepsalo vedení olomoucké Mory, kam by měl koncepčně zapadnout. Jedná se o roční hostování s opcí.

Útočník Petr Strapáč má už dlouho pověst bojovníka, který nenechá soupeři ani centimetr ledu zadarmo. V minulé sezoně dokonce jeden měsíc odehrál se zelenou helmou pro vítěze statistiky Radegast Index. Za celou sezonu v této statistice tvrďáků a bojovníků obsadil šestou pozici, v hitech byli lepší jen Trávníček s Výtiskem. Bojovným a nepříjemným stylem hokeje se v uplynulém ročníku vyznačovala i Olomouc. Strapáč by měl být dalším dílem do této koncepce. 

>> Průvan ve Vítkovicích: Končí beci, Burger, Strapáč, Káňa nebo Kantor

Strapáč je odchovancem Vítkovic. V extralize za ně odehrál celkem devět sezon, stabilním členem mužstva se však stal a v sezoně 2010/11. Mimo Vítkovice oblékl v rámci hostování nebo střídavých startů dres Poruby nebo Havířova, nyní se tak poprvé v kariéře přesune mimo oblast ostravského regionu.

Účastník juniorského mistrovství světa v letech 2008 a 2009 zažil z pohledu kanadského bodování nejlepší ročník v sezoně 2013/14, kdy zaznamenal 18 bodů za jedenáct branek a sedm asistencí. V minulém ročníku kvůli zdravotním potížím nemohl odehrát celou základní části, v 37 zápasech se mu povedlo nasbírat sedm bodů (1+6). 

>> Olomouc ulovila z Brna Faltera a Buriana. Na Hanou míří i Protasenja

Strapáč je pátou posilou Olomouce před následující extraligovou sezonou. Už dříve Hanáci přivítali brankáře Martina Faltera a útočníky Viléma Buriana, Anatolije Protasenju a Tomáše Fořta

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz