Chomutov počítá s 18 hráči loňského kádru, jednání s posilami finišují

Foto: Jan Pidrman, piratichomutov.cz

29. května 2015, 16:27

Adam Bagar

Vedení extraligového navrátilce z Chomutova intenzivně pracuje na vhodném doplnění kádru pro následující sezonu 2015-16, v ní se představí hned osmnáctka hokejistů, kteří vybojovali v dramatické baráži rychlý posun mezi tuzemskou elitu. Konkrétně dres Pirátů oblékne trojice gólmanů, kvarteto obránců či jedenáctka známých útočníků. Mezi nimi opory Štěpán Hřebejk, nebo Lukáš a David Květoňové.

U brankářů se na severozápadě Čech vůbec nic nemění. Dres Pirátů bude nadále oblékat trojice Miroslav Kopřiva, Miroslav Hanuljak a Jan Strmeň. Zadní řady pak v Tipsport extralize povede loňský kapitán Jiří Drtina, autor postupové branky Martin Rýgl, výborně střílející Jan Rutta nebo Radek Havel, jenž závěr sezony dohrával v mezinárodní EBEL v dresu Znojma.

V ofenzivě pak budou fanoušci Pirátů dál vídat nejproduktivnějšího Piráta základní části i baráže Marka Hovorku nebo střelce důležitých branek Vladimíra Růžičku ml. A pod Krušnými horami zůstává také oblíbenec tamního publika a nepřítel soupeřů Śtěpán Hřebejk nebo David a Lukáš Květoňové, kteří loni rovněž patřili k důležitým součástem chomutovského návratu.

Zbytek aktuálního kádru, vedeného reprezentačním koučem Vladimírem Růžičkou, tvoří domácí odchovanci. Kromě už zmíněného beka Radka Havla se dále jedná o Davida Kämpfa, Romana Chloubu, Marka Račuka, Radka Veselého nebo Davida Kašeho, jenž se připravuje na draft do zámořské NHL. V kádru najdeme příští rok i dalšího útočníka Antonína Duška.

Naopak tým definitivně opustili Alexander Titov, jenž zamířil do ruské KHL, a Jakub Stehlík s Liborem Šulákem, kteří kývli na nabídku Orlů. A předpokládá se, že další ročník se Piráti budou muset obejít bez Ondřeje Kašeho, který podepsal smlouvu s Anaheimem a nejspíše zamíří za Atlantik. A kým vedení klubu tyto ztráty zalepí? V těchto chvílích asi předčasná otázka.

Chomutovští totiž stále intenzivně pracují na posílení mužstva. Jednání ale finišují a řada z nich už je krátce před podpisem. Jako třeba v případě Jakuba Sklenáře s Markem Tomicou, jejichž přesun k Pirátům už naznačila pražská Slavia.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz