Chystal se na Vítkovice, pak za ně hrál. Nejtěžší duel kariéry, líčí Hrbas

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

21. října 2016, 21:17

Adam Bagar

Tohle se jen tak nevidí. Obránce Marek Hrbas ještě ve čtvrtek trénoval na Spartě a u videa se chystal na páteční duel s Vítkovicemi, jenže po bleskovém stěhování v něm nakonec oblékl dres ostravského týmu a postavil se svým bývalým spoluhráčům. "Musím přiznat, že na psychiku to byl asi můj nejtěžší zápas v kariéře," prozrazuje Hrbas po cenném vítězství 3:1.

"Ještě ve čtvrtek jsem byl se Spartou na tréninku. Hned po něm jsem se sbalil, odcestoval do Vítkovic a o den později už nastoupil proti Spartě. Bylo to pro mě dost těžké," přiznává posila vítkovických zadních řad. "Přesun jsem přivítal, protože v Praze bych nedostal tolik příležitostí jako tady. Vítkovice mají mladý mančaft a mám šanci ukázat svůj potenciál, což bych na Spartě už neměl," myslí si Marek Hrbas.

"Ve Vítkovicích mám šanci ukázat svůj potenciál, což bych na Spartě už neměl."

Ten se kuriózně ještě ve čtvrtek připravoval na tým, jehož barvy v pátečním klání hájil. "Bylo to netradiční. Koukal jsem ještě na video Vítkovic, takže jsem viděl jejich slabiny. Poté jsem dorazil do Ostravy a zase koukal na video Sparty. To bylo vtipné," culí se třiadvacetiletý bek. "Ale Sparta tam neměla nic speciálního, takže jsem ani nic k tomu nemusel říkat. Trenéři už ty základní věci věděli," prozrazuje Hrbas.

Ten byl při svém návratu na ostravský led pořádně vytížen a s dvaadvaceti minutami v tomto ohledu neměl konkurenci. "Skoro tři týdny jsem nehrál, takže to bylo dost divoké. Nebyl jsem na takovou porci zvyklý, byl to celkem fofr," usmívá se Hrbas, jenž si zvykal na nové prostředí. "Bylo to pro mě strašně těžké. Jiní kluci, aréna, do toho to cestování. Poslední dny byly hodně hektické a náročné hlavně na psychiku."

Nutkání nahrávat sparťanům však neměl. "To vůbec, přihrával jsem svým hráčům. Ale ani teď nevím, jaký jsem měl na sobě dres," směje se Hrbas, který se na ledě pochopitelně hecoval se svými bývalými spoluhráči. "Pořád tam něco bylo. Už při rozbruslení, po buly nebo když jsem projel kolem jejich střídačky. Celý večer byly slyšet hlášky, ale nic zlého. Jsou tam super kluci a popřáli jsme si, ať se daří."

Spokojenější nakonec mohla být právě nová vítkovická akvizice. Ostravané totiž po výborném výkonu porazili sparťany podruhé v sezoně, tentokrát 3:1. "Uhráli jsme to bojovností a tím, že jsme do puntíku plnili pokyny trenérů. Dřeli jsme až do konce, podržel nás gólman a bylo tam i nějaké to potřebné štěstí. Za tři body jsme rádi," těší Hrbase. Ten na severovýchodě našeho území působil už během sezony 2014-15.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz