Čtrnáct nájezdů za dvacku! Chtěli jsme víc, smutní brankář Trvaj

Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

7. března 2015, 16:04

Martin Voltr Michal Slavík

Konečně se zvedli a vyhráli dvakrát v řadě. Přesto se jejich situace ze špatné zvolna mění v neřešitelnou. Hokejisté Olomouce totiž na sklonku základní části a také v úvodu bojů o umístění zdolali největšího konkurenta z Karlových Varů až v nastaveném čase, na Energii tak ztrácejí sedm bodů. A to je pět kol před koncem zoufale hodně.

Radost, nebo zklamání? Hanáci teď mají pocity hodně smíšené. V obou utkáních se vydali ze všech sil a obraceli dvougólové manko. V pátek nejdřív sami vedli, aby na startu druhé třetiny naopak prohrávali 1:3, jenže bleskovou rychlostí zase zvládli srovnat. Pak už Tomáš Závorka ani Jiří Trvaj nechtěli pustit za záda žádný puk.

„Zase jsme začali špatně, zase jsme jim darovali dva góly. Ale je pro nás pozitivní, že jsme se nevzdali a uhráli další vítězství. Nepoložili jsme se, bojovali jsme až do konce,“ těší olomouckého gólmana Trvaje. „Navíc když jsme dlouho nedokázali vyhrát, má to pro nás svou hodnotu,“ potvrzuje.

„Dlouho jsme nedokázali vyhrát, má to pro nás hodnotu. Ale dva body jsou samozřejmě málo.“

Jenže ztrátu potřeboval jeho tým stáhnout o plný počet. „Dva body jsou pro nás samozřejmě málo. Ve Varech jsme chtěli víc,“ říká jasně Jiří Trvaj. „Šlo sice o hodně, ale to už šlo 25 zápasů zpátky. Jak se blíží konec sezony, dívá se na to člověk jinak. Těžko říct, jestli byl někdo z nás nervózní, ale myslím, že jsme do toho dali všechno.“

Nájezdy? U některých jsem tušil, ale stejně jsem na to neměl

Přestože se na západě bojovalo v podpalubí extraligového pelotonu, diváci se dočkali hodně solidní podívané. A to šli na hokej za dvacet korun! Rozhodovalo se až v nájezdech, které přinesly souboj šikovných ručiček i natažených nervů. Individuální soutěž se protáhla do sedmé série – nejdřív nechtěli konec připustit spíš brankáři, potom se začali přetahovat střelci. Třikrát v řadě se na branku rozjeli Stanislav Balán i Rostislav Marosz.

Olomoucký útočník nakonec svého soka pomyslně složil na lopatky. Skóroval totiž ze všech tří pokusů! „Naštěstí jsme našli střelce. Za sebe nemůžu říct, že by mě někdo překvapil. U některých hráčů člověk neví, jak nájezdy zakončují, a u některých jsem to naopak tušil. Ale stejně jsem na to neměl,“ pokyvuje Jiří Trvaj, který vychytal i předešlou výhru v prodloužení na domácím ledě.

Matematika teď ale mluví proti kohoutí partě. Poslední vzájemný zápas už musí zvládnout beze ztráty a v dalších čtyřech střetnutích získat aspoň o čtyři body víc než Energie. Jinak půjde nováček po euforickém startu sezony do baráže.

„Jednoduše teď potřebujeme všechno vyhrát a doufat, že Vary někde zaváhájí. Hlavně se musíme soustředit na sebe. A do každého zápasu jít s tím, že do něj dáme všechno,“ burcuje své spoluhráče ostřílený Trvaj, který ví, že Olomouc má na čem stavět. „Snad se odrazíme od bojovnosti, která se nám v posledních zápasech vyplatila,“ dodává.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz