Čtyři nájezdy, čtyři góly. Nikdy jsem je nejezdil, ale věřím si, hlásí Roman

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

28. září 2016, 10:39

Adam Bagar

Trefil se už proti Spartě, později rozsekl bezbrankové drama v Brně a nyní se v dovednostní disciplíně prosadil také proti Karlovým Varům. A to hned dvakrát. Jeho bilance? Čtyři nájezdy a čtyři branky. "Ale nepřekvapuje mě to. Věřím si," přiznává Ondřej Roman, který po katastrofální úvodní třetině dirigoval obrat Vítkovic z 0:2 na 3:2.

"Většinou máme dobrý vstup do utkání, ale tentokrát se nám vůbec nepovedl. Hned v prvním střídání jsme dostali tyčku, poté dal soupeř dva góly," říká k nepovedenému prvnímu dějství, v němž Vítkovice prohrály na střely nevídaně vysoko 6:19. "Byli jsme málo agresivní, nedůrazní. Jakmile dostaneme branku, tak si většinou myslíme, že už je to prohrané a všechno je takové strašně negativní. Ale naštěstí jsme dostali jen dva góly a zůstali ve hře," hlásí Roman.

Ve vítkovické kabině byla o přestávce nejspíš pořádná bouřka, ve druhé třetině se totiž obraz hry úplně změnil. "Tam nastoupilo úplně jiné mužstvo. Tlačili jsme se do branky, soupeř musel faulovat a měli jsme k dispozici několik přesilovek." Jednu z nich využil právě kanonýr Ondřej Roman. "Samozřejmě nás to nakoplo. Jen je škoda, že jsme ve druhé části nedali víc branek," mrzí ho. Ostravany podobně jako v předchozích zápasech srážela koncovka.

"Kromě utkání s Hradcem Králové jsme nikdy nedali v základní hrací době víc než dva góly, což musíme zlepšit. Trénujeme to stále dokola. Věřím, že se to zlepší a budeme dávat víc branek," přeje si Roman. Jedním z důvodů střeleckého trápení mohou být rovněž dlouhodobé absence útočníků Lukáše Kucsery a Patrika Zdráhala. "Jsou to hráči základního kádru a oba navíc střelci, takže jejich absence je znát," pokyvuje sedmadvacetiletý útočník vítkovické Ridery.

Ta se ve třetím dějství dočkala vyrovnání a potřetí v sezoně si zahrála prodloužení. V něm měl víc práce Patrik Bartošák, který během pěti minut čelil devíti střeleckým pokusům a fanoušky potěšil zákrokem večera, když lapačkou zlikvidoval tutovku Radima Matuše. "To bylo krásné! Viděl jsem to pak na kostce. Přesně od toho tam je. Tohle my potřebujeme, ať chytne jeden, dva jisté góly a nás to postaví na nohy," chválí Roman brankářského fantoma Vítkovic.

O vítězi musely rozhodnout až nájezdy, které opanoval dvěma rychlými a přesnými střelami Ondřej Roman. "Brankáře Honzíka jsem neznal. Prostě jsem jel a kde měl místo, tam jsem to poslal. Moc ho tam nebylo, ale stejně jsem ho našel," culí se domácí střelec, jenž v nájezdech většinou volí střelu. "Ale není to priorita. Když ta možnost je, tak to zkusím, ale kdyby gólman byl nějak víc vyjetý z branky, tak určitě umím také nějakou kličku," prozrazuje Roman.

Ten v nové sezoně proměnil všechny čtyři nájezdy, stoprocentní bilance ho ale nepřekvapuje. "Já si věřím a pevně doufám, že to bude takhle pokračovat," hlásí sebevědomě útočník, který přitom dosud k nájezdovým expertům nepatřil. "Je pravda, že jsem je nikdy nejezdil. Možná ještě v deváté třídě, ale už si nepamatuju, jaké jsem volil zakončení," usmívá se po výhře 3:2. "Dva body bereme. Myslím, že nás obrat může posílit do dalších zápasů," uzavírá.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz