Derby se Slavií mi bude chybět, hlásí sparťan Hlinka. Těší se do O2 areny

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

30. července 2015, 12:47

Adam Bagar

Zatímco fanoušci pražské Sparty dost těžce nesou stěhování do modernější O2 areny, hráče více trápí sestup slávistického rivala do první ligy. Následující extraligový ročník zkrátka bude pro holešovický klub jiný než ty předchozí. "Slavia mi bude chybět, je to obrovská škoda. Pro Prahu i celou ligu," hlásí sparťanský útočník Jaroslav Hlinka.

Elitní tuzemská soutěž v novém ročníku přijde o ostře sledovaná derby pražských "S", která v metropoli pravidelně plnila stánky. A nejen to. "Pořád se mluvilo o tom, kdo je v Praze tím lepším týmem. Nás hráče to ohromně bavilo," přiznává útočník Jaroslav Hlinka, jenž v uplynulé sezoně nasbíral 61 bodů. Hned osm z nich bylo z duelů s týmem z Edenu.

"Přišel čas stěhovat se do nového. Myslím, že je to pro všechny krok dopředu."

"Slavia je pro mě osobně obrovský rival, je obrovská škoda, že už není v extralize. Bude chybět nejen mně, ale i Praze a celé soutěži," uvědomuje si Jaroslav Hlinka, jenž v nadcházejícím ročníku musí vzít za vděk alespoň přípravné utkání se Slavií, které je na programu 1. září na ledě Tipsport Areny, kde se sparťané představí na nějakou dobu naposledy.

Čeká je totiž stěhování do modernější O2 areny. V ní sehrají už utkání Ligy mistrů s norským Hamarem a švýcarskou Ženevou. "Taková je zkrátka doba a přišel čas stěhovat se do nového. Myslím, že je to pro všechny krok dopředu. Je to mnohem lepší a modernější aréna s pěkným zázemím," prozrazuje Jaroslav Hlinka, jenž se stěhování určitě nebrání.

Sparta na ledě i s posilami. Pöpperle jedničkou, kapitánem má být Hlinka

A třeba právě nový stánek pomůže sparťanům k zisku titulu, na který čeká už osm sezon. "Už loni jsme měli dobrý tým a jsem rád, že se moc nezměnil. Noví kluci ho ideálně doplnili a měli bychom být ještě silnější. Kádr zůstal pohromadě. Věřím, že to přetavíme v naši výhodu, navážeme na loňskou sezonu a uděláme ještě nějaký krok navíc," hlásí Hlinka.

Ten se tradičně připravoval na novou sezonu sám v zámoří. "Když trénujete sami, tak už to je někdy na hlavu a takové monotonní. Proto jsem rád, že jsem zase tady s partou kluků, kteří mi chyběli," přiznává osmatřicetiletý hokejista, jenž bude zase patřit k tahounům Jandačova výběru. "Jsem tady úplně nejstarší, má role je stejná už asi šest let," uzavírá.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz