Sparťanská posila Netík: Na Slovan podám arbitráž, musíme se bránit!

28. července 2015, 10:07

Adam Bagar

Jednou z nejvýraznějších posil Sparty se stal útočník Tomáš Netík, který se do mateřského klubu vrátil po pěti ročnících strávených v CSKA Moskva, Lvu Poprad, Växjö, Liberci nebo Nižněkamsku a Slovanu Bratislava v ruské KHL. Právě na poslední slovenskou štaci nevzpomíná úplně v dobrém a chuť si chce spravit v holešovickém klubu. S ním slavil celkem tři tituly v letech 2002, 2006 a 2007. "Udělám vše pro to, aby Sparta udělala velký úspěch. Chci to ještě jednou zažít," přiznává Tomáš Netík.

"Vracím se na Spartu po pěti letech a budu patřit k nejstarším hráčům. Chci zapadnout do týmu a udělat po dlouhé době úspěch," hlásí třiatřicetiletý útočník, který se už těší na další působení ve svém mateřském klubu. "Sparta je klub, jenž jsem měl vždycky v srdci. Kluky jsem sledoval už v play off. Hráli výborný hokej, jen o kousek jim utekl postup do finále. Já doufám, že přispěji k tomu, abychom šli letos ještě dál," přeje si Tomáš Netík.

Ten patří k nejvýraznějším posilám a zároveň nejstarším hráčům pražského týmu, jenž na jeho hokejové umění bude dost spoléhat. Ostatně jeho poslední působení v holešovickém klubu je spojeno právě se zlatou érou sparťanského hokeje. Netík v Praze slavil celkem tři tituly. "Tyto úspěchy jsem zažil ještě jako mladší hráč, ale nebudu se bránit, když to znovu přijde. Přišel jsem zpátky právě pro to, abych to ještě jednou zažil," přiznává.

"Myslel jsem si, že něco takového není možné. Dluh Slovanu se dotýká asi půlsezonní výplaty."

Bývalý reprezentant naposledy působil ve Slovanu Bratislava, na který jednotliví hokejisté začínají podávat arbitráž. "Doufám, že ji podávat budou. Já se ji totiž chystám podat také! Myslel jsem si, že něco takového není možné. Musíme se bránit, tohle nemůže procházet ve sportu ani v životě. Musíme dělat všechno pro to, aby se vše narovnalo a to chování je něco stálo," zlobí se Tomáš Netík, jenž samozřejmě chce své peníze zpátky.

"Nevím, jestli to můžu prozradit, ale je tam od nich velký dluh, dotýká se to asi půlsezonní výplaty. Jestli v KHL existují nějaké regule, tak doufám, že se jimi budou řídit a ctít nějaká pravidla, která jsou v soutěži nastavená," věří Netík, jenž nakonec kvituje setrvání Slovanu v Kontinentální lize. "Pro mě to byla dobrá zpráva a takové trošku osvobození, protože teď mi musí vše zaplatit." I kvůli těmto problémům o nové smlouvě nepřemýšlel.

Sparta na ledě i s posilami. Pöpperle jedničkou, kapitánem má být Hlinka

"Je těžké se bavit s někým, kdo nedrží závazky. Byl by to krok do neznáma. Jakmile jsem podepisoval smlouvu na Spartě, tak se ani nevědělo, co a jak ve Slovanu bude. Bylo by to hrozně složité," přiznává Netík. Návrat do metropole ale nebyl úplnou prioritou. "Bavil jsem se o tom s rodinou a projednali jsme všechny možnosti. V klidu jsme si to promysleli, nešlo o okamžité rozhodnutí," pokračuje Netík. A co říká na přesun do O2 areny?

"Věřím, že to bude dobré. Je to výborná hala a pro lidi velmi komfortní. Samozřejmě pro ty, co tady vyrůstali, jsou to krásné vzpomínky, ale doba to přináší. Vidíme to všude. V Anglii na fotbale i v Montrealu na hokeji. Jdeme do lepšího zimáku," má jasno Netík. Chybět mu budou také derby se Slavií. "Byla to výjimečná a nádherná utkání pro lidi i pro nás. Škoda, že už Slavia v extralize není," mrzí na závěr jednu ze sparťanských posil.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz