Francouz o Soulu: Asijský New York. Radil vyrazil lanovkou na vyhlídku

Foto: Karel Švec, ČSLH

10. února 2018, 15:41

Jan Šimek

(SOUL, od našeho zpravodaje) Kemp českých reprezentantů ve skromném areálu Korejské univerzity se chýlí ke konci. Kromě samotných tréninků se hokejisté zpestřili pobyt v moderní jihokorejské metropoli procházkami do okolí. Soul ovšem po prověrce s Finskem opustí. V pondělí zvednou kotvy a zamíří přímo do dějiště letošních olympijských her v Pchjongčchangu. „Vypadá to hodně zajímavě. Těším se,“ přiznává brankář Pavel Francouz.

Jak se cítí v Soulu? „Působí na mě hezky. Čekal jsem, že to bude velké a zajímavé město. Připadá mi hodně moderní. Řekl bych, že je to takový asijský New York,“ přemítá český gólman.

Přenos z utkání ČESKO – FINSKO můžete sledovat ZDE

Poznámka: HokejkaTV přebírá signál od korejské produkce. Nemůžeme tak najisto zaručit tradiční kvalitu přenosu. Děkujeme za pochopení.

V podobném duchu hovoří také Lukáš Radil. „Všechno je podle představ. Hala je v pohodě, doprava taky tak nějak v klidu. Máme krásný hotel, takže všechno je, jak má být,“ pochvaluje si hokejista Spartaku Moskva.

Ten ve společnosti své "pardubické" spojky s Janem Kolářem a Tomášem Zohornou vyrazili na televizní věž N Soul Tower, která se tyčí na hoře Namsan. „Šli jsme na vyhlídku. Bylo to docela pěkné. Jelo se tam lanovkou a byl tam docela dobrý výhled na celý Soul, takže jsme se hezky porozhlídli,“ popisuje.

Dva autobusy i náklaďák. Jak Češi jezdí v Koreji?

Čeští hokejisté se vzhledem k probíhající přípravě nezúčastnili slavnostního ceremoniálu, který otevřel olympiádu v Pchjongčchangu. Nemrzelo je to? „Trošku mi to bylo líto, přece jen je to součást olympiády. Když jsme ale vážili cestu a strávený čas, raději jsme zůstali v Soulu. Potřebujeme trénovat, což je v tuto chvíli přednější,“ uvědomuje si Francouz.

 

???#8303km Praha na dosah ruky.?

Příspěvek sdílený Jan Kolář (@kolic27),Úno 9, 2018 v 1:08 PST

Gólman ruského Čeljabinsku už netrpělivě vyhlíží přesun národního mužstva přímo do dějiště her. „Dýchne tam na nás atmosféra. Už jsem se samozřejmě na netu koukal na články, jak to tam probíhá. Vypadá to hodně zajímavě. Těším se na to,“ neskrývá.

„Těším se strašně moc. Jsem zvědavý, jak to bude vypadat jednak ve vesnici, ale i celkově z hlediska organizace,“ dodává na závěr Lukáš Radil.

Dominik Kubalík: Už se těšíme, až to vypukne

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz