Furch o gólu Rusů: Haluz! Hráč se plácal na zemi a jenom máchl holí

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

14. února 2016, 9:17

Adam Bagar

Dřeli, makali, bojovali jako lvi, ale šesté vítězství za sebou nad Ruskem nezískali. Reprezentanti se po Třinci ukázali ve skvělém světle i v Ostravě, kde však územní převahu nepřetavili ve výhru a padli 2:4. "Pro gólmana jsou taková utkání, kdy není pod střeleckou palbou, velmi složitá," přiznává brankářská jednička ruského Omsku Dominik Furch.

Češi vstoupili do odvety celkem ustrašeně, ale od druhé části už soupeře převyšovali. Aspoň opticky. "Zápas se těžko hodnotí, protože jsme chtěli moc vyhrát. Bohužel se nám ale v závěru nepodařilo dát třetí gól a všechno vyvrcholilo nešťastnou čtvrtou brankou v ruské síti," hlásí český gólman. Pojistku Rusové přidali v čase 56:54 zásluhou agilního útočníka Nikity Guseva, který se v utkání zaskvěl dvěma body.

Výkony byly trošku nevyvážené, hodnotí Vůjtek. Tým pro MS už se rýsuje! »

"Podařilo se mi zneškodnit Sjominův únik, ale pak se tam Gusev plácal na zemi, jenom máchl hokejkou, trefil puk a ještě se to smolně odrazilo od obránce Kempného. Prostě to byla haluz," říká pětadvacetiletý gólman k trefě, která lehce otupila český nápor. "Byli jsme aktivnější, je to škoda. Rusové se jen na chvíli dostali z pásma a čtvrtý gól je uklidnil," přiznává Furch, který sledoval finální tlak ze střídačky.

Ale bezúspěšně. Češi totiž další výhru v Euro Hockey Tour nepřidali a přestože nebyli horším týmem, padli 2:4. Rozesmutnilo tím nejen sebe, ale především české fanoušky, kteří vytvořili českým hokejistům parádní atmosféru. "Ta byla super. Když je plná hala, tak je úplně jedno, jestli je pro pět nebo dvaceti tisíc. Aréna bouřila, bylo to skvělé," pokyvuje uznale Dominik Furch, který odchytal výborné utkání.

Ostatně svými výkony se dál přibližuje účasti na květnovém šampionátu v Moskvě a Petrohradu. "Možná ano, ale pořád je přede mnou dlouhá doba, může se stát ještě cokoliv," prozrazuje Furch, který se už pomalu začne soustředit na vyřazovací boje. "Vracím se do Ruska. Hlavní je pro mě teď klubový úspěch a pak se uvidí," uzavírá pětadvacetiletý gólman, který si na nedostatek práce rozhodně nemůže stěžovat.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz