Gulda se ve 49 letech připravuje na další sezonu, Jágr ho prý překoná

26. června 2015, 13:37

Adam Bagar

Zatímco jeho vrstevníci už dávno pověsili brusle na hřebík, obránce Petr Gulda přidává další a další sezony do své bohaté kariéry. Ta uplynulá měla být už jeho poslední, jenže Gulda dál nemá dost a ve svých takřka 49 letech se chystá na následující ročník 2015-16. "Pokud mne někdo ještě bude chtít, tak do toho půjdu, jinak ukončím kariéru," přiznává účastník MS 1994 a bývalý hokejista Opavy, Jihlavy, Vítkovic, Poruby či Nového Jičína v rozhovoru pro hokej.cz.

Petr Gulda se v seniorském hokeji představil poprvé už v sezoně 1984-85 a tehdy ho určitě nenapadlo, že by za víc než třicet roků ještě stále mohl aktivně hrát. "Ale ještě nemám jasno o tom, jestli budu následující sezonu pokračovat. Každopádně trénuju a pořád se hýbu. Slyšel jsem, že by mi měl někdo zavolat, ale nevím, jestli se to uskuteční. Bylo by to ve druhé lize," prozrazuje bek Gulda.

Ten loni působil ve Valašském Meziříčí, kde se kvůli nedostatku obránců skutečně nadřel. "Bylo to hodně náročné. Po zápasech jsem říkal, že už to nedám, ale kouč Honza Vavrečka hlásil, že musím. Smáli jsme se tomu," culí se Gulda s tím, že po zápasech se zrovna příjemně necítil. "Bylo to špatné. Ale nemusel jsem potom na trénink, místo něj jsem si dal fitko, saunu, pivečko a bylo mi fajn."

Roky se zastavit nedají, ale padesátku bych chtěl oslavit na ledě

Za pár dní oslaví už 49. narozeniny, ale ani takové číslo ho nestraší a chce sbírat další a další zápasy. "Pokud mi někdo zavolá, tak do toho půjdu. Padesátku bych ještě chtěl oslavit na ledě. Bylo by krásné, kdybych za rok pořád hrál," šokuje Petr Gulda. "Všechno je to o zdraví, které zatím v rámci možností slouží, a o trénování. Člověk se potřebuje dál udržovat," uvědomuje si zkušený zadák.

A smířený je rovněž s případným koncem kariéry. "Už se to blíží, roky se zastavit nedají," říká stále ještě osmačtyřicetiletý hokejista, který se v těchto dnech chystá na případnou další sezonu. "Přibližně třikrát týdně jezdím do lesa na kole, chodím do posilovny a jednou za týden asi padesát minut běhám. Ale jakmile mě začnou bolet kolena, jdu na kolo," popisuje bývalý německý reprezentant.

Jaromír Jágr? Oproti mně to je mladík, může hrát ještě v padesáti

Ten by se v případě konce kariéry rád vrhnul na trénování. "Když mi bylo čtyřicet, tak jsem chtěl jít trénovat, ale tehdy to nevyšlo, takže jsem nastartoval plán "B" a pokračoval v hraní. Začít trénovat není jednoduché, musíte mít i nějaké známosti. Bavilo by mě trénovat třeba prcky. Rád bych se vrátil do Opavy, jenže pokud tam budou určití lidé, tak stoprocentně ne," zdůrazňuje opavský rodák.

Podobně jako řada dalších českých fanoušků s údivem sledoval výkony Jaromíra Jágra na domácím světovém šampionátu. "Musím se přiznat, že jsem mu nevěřil, ale zase dokázal, co v něm je. Klobouk dolů!" říká Gulda. Podle něj může v klidu hrát ještě několik sezon. "Však je to oproti mně mladík, může hrát ještě v padesáti letech. Bojím se, že mě jednou překoná," hlásí pobaveně Gulda.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz