Holec dal zase gól, protrhl smůlu? Předtím jsem měl asi 50 střel a nic, tvrdí

Foto: Karolina Martinková, hc-olomouc.cz

31. října 2016, 16:50

David Jahoda

Olomoucký útočník Miroslav Holec dlouho vycházel střelecky naprázdno, zaradovat se mohl až v minulém kole proti Pardubicím. Tehdy jeho branka ještě k bodům nestačila, o dva dny později už však ano. Kohouti přehráli Karlovy Vary 3:0, zapsali tři body a druhé čisté konto v sezoně. „Řekli jsme si, že proti Varům musíme zabrat, ať se děje, co se děje,“ prozradil Holec, který kromě vstřeleného gólu stihl i bitku s Energetikem Tomášem Dvořákem.

Hanákům se v posledních kolech příliš nedařilo. Před týdnem sice dokázali na domácím ledě zdolat Mladou Boleslav, a přerušit tím tak pětizápasovou sérii proher, navázat na to ale nedokázali, prohráli totiž v Pardubicích. Úkol proti Karlovým Varům byl tedy jasný – za každou cenu zvítězit. „Hráli jsme dobré zápasy – tedy až na Pardubice, kde jsme hráli hodně špatně – akorát jsme je nedokázali vyhrát. Řekli jsme si, že proti Varům musíme zabrat, ať se děje, co se děje. Myslím si, že se to povedlo,“ pravil Miroslav Holec.

Rychlonohý útočník Olomouce vstřelil v Pardubicích svou první branku sezony, tam ale skóre jen korigoval. Proti Energetikům zvyšoval na rozdíl dvou tref. „Jsem hodně rád. Předtím jsem měl asi padesát střel na branku a pořád nic, až padesátá první v Pardubicích skončila gólem. Říkal jsem si, že teď už se ta střelecká smůla protrhne a bude to tam padat. Každý zápas jsem měl jednu vyloženou tutovku, ale nepřestával jsem věřit,“ komentoval člen druhé formace Olomouce.

„Každý zápas jsem měl jednu vyloženou tutovku, ale nepřestával jsem věřit.“

Naprosto klíčovou roli sehrála v polovině utkání dvojnásobná přesilovka Kohoutů. Tu zužitkoval přesnou ranou Juraj Mikúš, následnou klasickou přesilovku proměnil neméně dobře mířenou střelou právě Holec. „Myslím si, že tým, který nedá přesilovku pět na tři, nemůže vyhrát. Alespoň se to tak říká,“ usmál se a popsal svůj gól:  „Asi tam moc velká mezírka nebyla, ale říkal jsem si, že když nebudu střílet, nebudu dávat góly. Periferně jsem se tam podíval a zkusil to. Šlo to nad lapačku k tyčce, asi to přesněji trefit nešlo,“ nechal se slyšet bývalá forvard Slavie, Brna či Plzně.

Klid na hokejky dodala svěřencům trenéra Zdeňka Venery úvodní branka v sezoně v podání Romana Ráce, která padla v závěru druhého dějství. Třetí perioda se více méně už jen dohrávala, i přesto bylo živo. A znovu byl v hlavní roli Miroslav Holec. Ten se totiž pustil do zápasnického souboje s hostujícím Tomášem Dvořákem. „Byla tam mela u brány, drželi jsme se v kravatě. Dal mě až jsme byli na ledě, mě bohužel drželi rozhodčí. Takové potyčky však k tomu patří,“ podotkl.

Vstřelená branka, pěstní souboj, to nemohlo zůstat jen tak. Holcův příspěvek v zápase proti karlovarskému týmu chtěli ocenit i domácí fanoušci, proto jeho jméno vyvolávali, dokud se ze šatny nevrátil zpět na led. „Nevěděl jsem o tom, byl jsem dávno v šatně. Pak mi ale kluci řekli, že mě už asi patnáct minut vyvolávají, takže tam mám jít,“ vysvětloval. Fanouškům poděkoval „rybičkou“. Měl ji nachystanou? „Ne, nikdy si nic nepřipravuju, udělám kolečko a jdu domů,“ usmál se Holec. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz