Holeček, Martinec, Jágr. Škodovky pro MS ponesou jména legend

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

24. dubna 2015, 14:03

hokej.cz

Hokejové mistrovství světa odstartuje už za týden a přípravy vrcholí. Ve čtvrtek organizátoři převzali 50 vozů Škoda Auto, které poslouží k přepravě hostů mezi letišti, hotely nebo arénami v Praze a Ostravě.

Škodovky, které dohromady najedou kolem 250 tisíc kilometrů, budou „vystrojeny“ národními barvami – bílou, červenou a modrou. Každá z nich navíc ponese jméno české nebo československé hokejové legendy, mezi nimiž najdete například Jiřího Holečka, Vladimíra Martince, Dominika Haška, Vladimíra Růžičku nebo Jaromíra Jágra.

Některé ze sportovních osobností se aktu předávní „svého“ vozu zúčastnili. Například bývalý brankář Holeček, který si i zavtipkoval: „Původně jsem myslel, že v něm budu jezdit, ale vyvedli mě z omylu a řekli, že s autem budu mít jen fotku.“

Už vážněji se trojnásobný mistr světa rozpovídal o samotném turnaji: „Na mistrovství světa se těším hodně, zvlášť jsem samozřejmě zvědavý na výkon našich brankářů. Ať už bude chytat jakýkoliv, přeju si, aby podal nadprůměrný výkon. Jen díky tomu můžeme získat medaili. Když brankář dvakrát třikrát sáhne vedle, tak dvacet jeho spoluhráčů se tam pak honí zbytečně.“

Škoda Auto je hlavním sponzorem světového šampionátu v hokeji už od roku 1992, což je v rámci podobných turnajů rarita. „Lední hokej je ústředním pilířem naší sponzoringové strategie,“ říká Werner Eichhorn, člen představenstva společnosti za oblast prodeje a marketingu.

Mezi 50 vozy, které organizátoři MS převzali, je 36 modelů Octavia Combi. Zbytek tvoří nová Škoda Superb, která se v Česku a dalších evropských zemích začne prodávat až za několik týdnů.

Značku Škoda budou fanoušci vídat také v obou arénách (ledová plocha, mantinely). Na dresu a helmách ji budou nosit reprezentanti Česka, Slovenska a Spojených států. Tradičně nebudou chybět ani vystavené škodovky v hledišti stadionů.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz