Hromada nedohrál po ataku Goiše. Teď tam bude hradba! hlásí Vaněk

Foto: Martin Pavlík, hc-vsetin.cz

30. března 2015, 12:05

Adam Bagar

Finálové drama východní skupiny druhé ligy rozsekne až rozhodující pátá bitva. I díky kapitánu Danielu Vaňkovi, který se v sobotu na Lapači blýskl dvěma góly a nasměroval tím Vsetín k důležité druhé výhře ve vynikající sérii s Přerovem. Valachy tak mohlo mrzet snad jen zranění své brankářské jedničky Petra Hromady, jenž po ataku Jiřího Goiše opouštěl dění s bolestivou grimasou a nad jeho startem visí pořád velký otazník. "Věřím, že nastoupí a budeme ho chránit dvakrát tolik," hlásí vsetínský vůdce Vaněk.

Pokud se nechtěli vsetínští hokejisté loučit s letošní sezonou, museli na svém ledě Přerov bezpodmínečně porazit. "Šli jsme do toho s tím, že nemáme co ztratit. Hráli jsme bojovně, soudržně a štěstí se tak otočilo na naši stranu," těší Daniela Vaňka. Jeho tým měl výborný nástup a už po pěti minutách hry si vytvořil náskok dvou branek. "První gól je vždycky dost důležitý. Uklidnilo nás to a pod tlakem byl Přerov," ví osmadvacetiletý útočník.

Valaši nakonec došli k hladké výhře 4:1 a podařilo se jim dokonce vyhnat z branky Martina Vojtka. "I kdyby tam stál Martin Brodeur a my ho vyhnali na střídačku, tak to moc neřešíme. Vojtek v pondělí určitě zase nastoupí." Taková jistota už nepanuje okolo startu vsetínského Petra Hromady, který se ve třetím dějství po ataku Jiřího Goiše svíjel v bolestech. "Myslím, že nastoupí, ale rozhodne se až během pondělí," prozrazuje kapitán Vsetína.

"Každý hraje na hranici svých možností a dokazuje si, že může hrát hokej na úrovni první ligy."

A jak celou situaci, která vyvolala vlnu emocí, viděl? "Asi to byla shoda náhod. Náš bránící hráč možná Jirku Goiše trošku natlačil. Ale oni tam chodí schválně. O těch hráčích víme a v pátém utkání už se něco podobného nestane. Bude tam hradba a kdo přijde, ten se musí bát zranění. Našeho gólmana teď musíme chránit dvakrát tolik," hlásí Vaněk. Závěr se na Lapači dohrával v napjaté atmosféře, která se jistě přenese také do páté bitvy.

"Bylo to vyhrocené, ale to by pak nebylo finále. Patří to k tomu. Kvůli tomu přece lidé chodí, aby viděli emoce. Přerov má hráče, kteří to vyprovokují. Viděli jsme to ve všech utkáních a v pondělí to nečekám jiné. Půjde o všechno," uvědomuje si Daniel Vaněk. Kromě toho ale oba týmy nabídnou jistě znovu špičkový hokej. "Je to perfektní. Je vidět, že každý hraje na hranici svých možností a dokazuje si, že může hrát hokej na úrovni první ligy."

Fanoušci nám dodávají energii, plný Lapač je pro nás největší odměnou

Jistě k tomu přispívají také fanoušci, kteří jsou ozdobou této finálové série. A když pak plná hala pěje chorály, hráči si to užívají. "Neexistuje nic krásnějšího. Žije to tady. Když jsem po zápase unavený a vidím komentáře na sociálních sítích, dodává mi to ohromnou sílu. Poté přijdu na zimák, rozcvičuju se a vidím, jak nám to lidé přejí. A jak nás povzbuzují. Všechno nám dodává energii, plný Lapač je pro nás největší odměnou," přiznává Vaněk.

A co čekat od klíčového pátého souboje? "Každý se vydá ze všech sil. Rozhodne, kdo více bude chtít a kdo bude disciplinovanější. Faulů máme zatím dost, musíme se jich vyvarovat. Přitom rozhodčí pískají poslední zápasy dobře a férově," má jasno Daniel Vaněk. Jeho tým může mít po sobotní výhře možná lehce psychicky navrch. "To si nemyslím. Je to o taktice, pozornosti, trpělivosti a o hlavě. Vše je otevřené," zakončuje vsetínský kapitán.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz