Já a hvězda měsíce? Bomba! září Kašík. Chválí trenéry i spoluhráče

Foto: Jiří Zaňát, hokej.zlin.cz

I ve špatných časech měli ve Zlíně jednu jistotu. Tou nebyl nikdo jiný než brankář Libor Kašík. Když s výměnou trenérů přišly i lepší výsledky týmu, projevil se Kašíkův um také do statistik. V prosinci byl tedy vybrán mezi tři nejlepší hráče měsíce a v následném hlasování pak samotní fanoušci rozhodli, že hvězdou posledního měsíce se stal právě Libor Kašík.

Zlínský gólman během posledního měsíce roku 2016 vychytal šest vítězství z devíti zápasů. Měsíc navíc začal i zakončil vychytanou nulou. Nedovolil skórovat střelcům Karlových Varů a Sparty. Nyní je také brankářem, který má v extralize odchytáno nejvíc minut (2043) ze všech a je na druhém místě v počtu zásahů (945). Pro Zlín je Libor Kašík klíčovým mužem a je na něj v každém utkání spoleh. Není náhodou, že při téměř každém pozápasovém hodnocení ho nezapomenou spoluhráči pochválit. A fanoušci ševců zbožňují jeho vítězné oslavy.

Hvězda měsíce: Vyhraje anketu Vrána, Kašík, nebo Rutta? »

Fanoušci na hokej.cz vás zvolili hvězdou měsíce prosince. Co na to říkáte?
Je to bomba. Ono ani není tak dobré stát se tou hvězdou, ale dostat se vůbec do té nominované trojky. Protože pak už to volí fanoušci a je to o tom, kdo jich má víc. Neuvěřitelné je být už jen mezi těmi prvními třemi. Je to bomba, navíc když se ze začátku hrálo tak, jak se hrálo. Teď už se začalo vyhrávat a ještě k tomu takové ocenění, tak to přidá víc chutě do tréninku a ještě víc mě to povzbudí.

Jak hodnotíte vy sám své výkony za poslední měsíc?
Sebe hodnotit určitě nechci. Já chci hodnotit celý tým a ten pracuje skvěle, což mi neuvěřitelně pomáhá. Pak, když těch šancí není tolik, tak si to jenom sbírám a když něco vyrazím, tak tam jsou spoluhráči a pomůžou mi.

Máte odchytaných nejvíc minut v extralize. Jak to zvládáte?
Ono to je pěkné, ale je to taky o tom, že když se vyhrává, tak ta únava tak nepřichází. Teď mám docela dost sil a tréninky jedu jeden po druhém naplno.

Věnujete se třeba nějak speciálně regeneraci?
Mám skvělou přítelkyni, která mi hodně pomáhá, a myslím si, že jsem skvěle připravený na každý zápas.

Jak vnímáte změnu trenérů? Mělo to na vás nějaký vliv?
Dopad to na mě mělo kladný, čímž ale nechci říct, že trenéři, kteří tady byli předtím, tak byli nějak špatní. Bylo tady něco špatně a potřebovalo to nový impuls. Někdy to tak je, někdy se v zápase vystřídá gólman a kluci začnou hrát trošku jinak. Toto bylo právě tak, že se vystřídali během sezony trenéři a ten nový impuls tam byl. Určitě to týmu pomohlo.

Jak z branky vnímáte tu změnu stylu hokeje, kterou přinesli noví trenéři?
Abych řekl pravdu, tak určitě není tolik šancí, jak bývalo předtím. Kluci hrají kompaktně zezadu a hodně věcí si pohlídají. Neřeším tolik gólových šancí za zápas jako předtím. Fakt se to teď o dost zlepšilo. Kluci mi hodně pomáhají. Tím nechci říct, že to předtím bylo nějak extrémně špatné, ale hrálo se trošku jinak a teď hrajeme líp. Ovšem nechci nic zakřiknout. Ještě zbývá třináct zápasů, což je celá jedna čtvrtina a bude to neuvěřitelně těžké. Pár zápasů se vyhrálo, ale určitě nebudu říkat, že je to teď dobré. Dobré to není. Dobré to bude, až se odpíská 52. kolo a budeme bojovat o play off a nebudeme hrát baráž, nebo play out.

Máte stejně bodů jako desátá Boleslav. Díváte se v tabulce už nad sebe, nebo stále si hlídáte hlavně týmy pod vámi?
Hlavně se díváme kolem sebe. Vždy je strašné hrát tu baráž a to play out. Snažíme si je držet pod sebou a budovat si náskok na ně.

Jak jste si v pátek užil ceremoniál před zápasem, kdy klub nechal vyvěsit pod strop stadionu dres vašeho trenéra a legendy Zlína Martina Hamrlíka?
Bylo to pro mě docela těžké. Mám Larryho a Hamrlíky rád. Strašně mi pomáhali už od dětství. Byl tady i Roman a jeho rodina, která mi vždy strašně pomáhala. Bylo to neuvěřitelně pěkné, protože jsem se chodil tady na kluky už odmalička dívat. Vždy jsem je bral jako takový svůj vzor. Pak to pro mě ale bylo těžké i v tom, že jsem mu chtěl popřát a vzdát mu úctu, ovšem také jsem se potřeboval soustředit na zápas. Bylo to dlouhé a já bych se rád soustředil myšlenkami na utkání, ale jinak myslím, že to bylo skvělé. Jsem rád za to vyvěšení pod střechu. Bylo to pěkné. Doufal jsem, že se vyhraje a měl jsem objednaný i další dres. Věděl jsem, že kdyby se náhodou podařilo vyhrát, tak hodím nehraný dres někam do diváků. Takže jsem ho tam po zápase hodil a ještě se bude dražit i ten můj hraný. Jsem rád a neskutečně jsem si to užil. I dresy se mi líbily a bylo to zas něco jiného. Myslím si, že se mi to tak líbilo i díky tomu, že se vyhrálo. Taky si myslím, že jsem tam měl i nějaké pěkné zákroky. (smích)

Po zápase jste změnil harmonogram oslav s fanoušky. Dřív jste rovnou šel a bavil je. Nyní jdete nejdřív do kabiny a až po chvilce se vrátíte a jdete s nimi slavit. Proč?
Spousta lidí si už přála, aby se změnila i celkově oslava Zlína, aby tam mohli zůstávat všichni kluci, ale přijde mi to zvláštní. Nechci fanouškům něco říkat a možná to není názor všech, je to jen to, co se ke mně dostalo... ale nechtěli měnit dresy, nechtěli nic nového a naráz by chtěli, aby se měnila nějaká tradice, která je tu neuvěřitelně dlouho a na kterou jsem jako malý chodil. Skákaly se tady rybičky, což je úplně něco neuvěřitelného a taková rarita v extralize, že bych ani klukům nenavrhoval, aby se něco měnilo, protože to je úplně neuvěřitelná bomba. A jestli by pár fanoušků chtělo fakt něco nového, tak si nemyslím, že toto je zrovna něco, co by se mělo měnit.

Dobře, a pokud jde jen o vás samotného a nově ten odchod do kabin, než začnete slavit?
No já jsem tím chtěl tak trochu dát fanoušky do nervozity. (smích) A taky se tam pokouším něco vymyslet, takže potřebuju prostor. Já totiž moc před zápasem neplánuju, co udělám, protože se to nevyplácí. Já makám minutu po minutě a něco vymýšlím až po zápase.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz