Jandač hlásí další posily z NHL! Přijedou Frk a Faksa, Sobotka se omluvil

Foto: Aleš Krecl, ČSLH

(AMIENS, od našeho zpravodaje) Pátek byl na novinky kolem českého národního týmu hodně bohatý. Po Filipu Zadinovi a Dmitriji Jaškinovi se k reprezentaci připojí další dva borci. Martin Frk ohlásí nástup příští pátek, Radek Faksa pak bude k dispozici na Švédské hry. Zato Vladimír Sobotka se na MS nepředstaví, omluvil se z rodinných důvodů.

Informoval o tom hlavní trenér Josef Jandač, jehož kromě kvarteta posil mohla těšit také třetí výhra v přípravě. Češi v Amiens přehráli domácí Francouze 5:2!

První třetinu jste však prohráli 0:2, kde byly podle vás chyby?
My jsme neměli úplně špatný start, ale pak jsme polevili a inkasovali dvě branky. Myslím, že nás to trošku přibrzdilo, neměli jsme dobrý pohyb. Ve druhé polovině zápasu, hlavně v té druhé polovině prostřední části, jsme už Francouze přehrávali a zaslouženě zápas obrátili.

Co jste hráčům říkal před druhou částí?
My jsme hlavně nebyli spokojeni s první třetinou. Hra na puku nebyla dobrá a některé situace jsme neřešili dobře. Třeba při šancích jsme byli málo chytří v zakončení. Pak se to změnilo. Dali jsme rychlé góly po důrazu v předbrankovém prostoru. Byly to takové jednoduché góly, ale třeba David Kaše to tam pěkně trefil. Bylo tam víc šancí, ale jejich řešení nebylo ideální.

Nestrašil: Takové góly umí jen Poborský a já

Za posledních deset dní dalo šest hráčů první gól v národním týmu, jak moc vás to těší?
Já to taky pozoruju. Většinou když vstřelí gól, tak si berou trofeje, k tomu to patří. My máme hodně mladých kluků, takže se to tak sejde. Já jim to jenom přeju a aby to klukům padalo dál. Nejen těm novým, ale i těm, co už mají něco odehráno.

Spokojeni jste asi nemohli být s přesilovkami, že?
Je to tak. V přesilovce jsme nedali nic, nesehráli jsme je vůbec dobře. Speciální týmy jsme prohráli, inkasovali jsme v oslabení. Přesilovek jsme přitom měli dost a vůbec jsme je dobře nehráli. Takže musíme něco změnit.

Změníte ve druhém zápase v Cergy složení formací?
Dáme do hry Michala Řepíka, někdo jiný prostě nebude hrát. Obránci budou stejní a protočíme brankáře, takže mezi tyče půjde Patrik Bartošák.

Jandač o utkání s Francií i o posilách z NHL

Jaká je situace kolem hráčů z NHL? Údajně máte oznámit další dvě posily.
Ve čtvrtek jsem mluvil s Dmitrijem Jaškinem, ten se připojí v pondělí. On ještě řešil nějaké věci v Americe a nebylo jasné datum příletu. Jinak Martin Frk měl podobné problémy, skončila mu smlouva, musel přestěhovat celý byt, takže se to protáhlo. Datum jeho příletu je v pátek 20. dubna. Uvidíme, jestli se zapojí do nějakého zápasu v Pardubicích, nebo ne. Radek Faksa se pak připojí na Švédské hry. A Vladimír Sobotka? Tam před zápasem přišla zpráva od Jirky Fischera, že se z rodinných důvodů nemůže zúčastnit mistrovství světa, takže se omluvil.

Ráno jste navíc potvrdili příjezd Filipa Zadiny. Čím vás přesvědčil?
Chtěli jsme rozšířit tým, protože nás čekají ještě dva turnaje Euro Hockey Tour a nechceme, aby všichni hráči absolvovali porci přípravných zápasů. Chceme to rozdělit, takže chceme držet šest pětek. Chceme ho vidět, je to hráč s perspektivou pro český tým. Zahrál dobře na dvacítkách, je to takový snajpr, v juniorce hrál výborně. Má minimální zkušenosti s dospělým hokejem, ale chceme ho vidět a je navíc z Pardubic. Byl trošku pomlácený po sezoně, ale přiletí.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz