Jeřábek, Hribik, Lhotský a Suchánek. Češi budou mít na MS nejvíc sudích

Foto: Michal Beránek, iSport.cz

15. března 2017, 12:34

hokej.cz

Mezinárodní hokejová federace IIHF zveřejnila nominaci 16 hlavních a 16 čárových rozhodčích na mistrovství světa v ledním hokeji, které budou v květnu hostit Paříž a Kolín nad Rýnem. Na nominační listině figurují rozhodčí ze 14 zemí, největší zastoupení mají mezi 32 nominovanými se čtyřmi zástupci Česko a Finsko, tři sudí vyšlou na světový šampionát Kanada, Rusko, USA, Švédsko a Švýcarsko.

„Není to poprvé, co máme na mistrovství světa největší zastoupení,“ uvedl předseda komise rozhodčích ČSLH Vladimír Šindler, sám účastník dvanácti světových šampionátů. „Naši rozhodčí mají v mezinárodním hokeji velké renomé, což se odráží v počtech nominací a v delegacích na důležitá utkání turnaje.“

Z českých rozhodčích se mistrovství světa zúčastní hlavní Jan Hribik s Antonínem Jeřábkem a čároví Miroslav Lhotský s Liborem Suchánkem. Nováčky na světovém šampionátu v elitní kategorii budou Jan Hribik s Liborem Suchánkem, kteří si účast vybojovali kvalitními výkony na posledním mistrovství světa hráčů do dvaceti let.

Nejzkušenějšími nominovanými rozhodčími jsou hlavní Daniel Piechaczek z Německa s čárovým Ivanem Děduljou z Běloruska, kteří se zúčastní už devátého šampionátu, osmkrát rozhodoval na mistrovství světa Švýcar Tobias Wehrli.

Nominační listina rozhodčích pro MS 2017

Hlavní rozhodčí:
Mark Lemelin (Rakousko), Oliver Gouin (Kanada), Brett Iverson (Kanada), Jan Hribik (Česko), Antonín Jeřábek (Česko), Stefan Fonselius (Finsko), Anssi Salonen (Finsko), Daniel Piechaczek (Německo), Eduards Odins (Lotyšsko), Roman Gofman (Rusko), Daniel Stricker (Švýcarsko), Tobias Wehrli (Švýcarsko), Jozef Kubuš (Slovensko), Marcus Linde (Švédsko), Linus Ohlund (Švédsko), Stephen Reneau (USA).

Čároví rozhodčí:
Ivan Dědulja (Bělorusko), Nathan Vanoosten (Kanada), Miroslav Lhotský (Česko), Libor Suchánek (Česko), Rene Jensen (Dánsko), Hannu Sormunen (Finsko), Sakari Suominen (Finsko), Lukas Kohlmüller (Německo), Joep Leermakers (Nizozemsko), Gleb Lazarev (Rusko), Alexander Otmachov (Rusko), Roman Kaderli (Švýcarsko), Peter Šefčík (Slovensko), Andreas Malmqvist (Švédsko), Brian Oliver (USA), Judson Ritter (USA).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz