Jubileum oslavil gólem. Konečně jsme udělali body, raduje se Sýkora

Foto: hcpce.cz

21. září 2015, 12:52

David Záruba

700. zápas v české extralize oslavil Petr Sýkora tak, jak je mu vlastní – vítěznou brankou. Dynamo tak ukončilo černou sérii tří porážek a poprvé v sezoně si připsalo bodový zisk. I pro Sýkoru šlo o premiérový zásah v ročníku. Pardubicím konečně klapla souhra staronových parťáků Sýkory s Rolinkem a zejména pak defenzivní činnost, která v minulých utkáních vázla.

Pardubice se bodového výdělku dočkaly až ve čtvrtém utkaní sezony. Možná trochu nečekaně zlomily sérii porážek proti silnému Třinci. „Jsem rád, že jsme vyhráli a konečně udělali nějaké body. Hráli jsme s výborným soupeřem, takže doufám, že nás to trochu zvedne,“ říká Petr Sýkora.

Právě kvality Ocelářů byly tím faktorem, který vybičoval hráče Dynama k maximálnímu úsilí, díky němuž ukončili strádání. „Proti Třinci se musí hrát na 110 procent, mají možná nejlepší, nebo jeden z nejlepších mančaftů v extralize. Jsou to všechno šikovní hráči, hraje se proti nim těžko,“ přiznává Sýkora.

Ačkoliv měl Třinec po celý zápas střeleckou převahu, góly dávaly Pardubice. Ty byly oproti minulým zápasům ohromně efektivní, když jim na čtyři branky stačilo 20 střel. „Rozhodující bylo, že jsme hráli zodpovědně dozadu a makali celý zápas. To nám zatím moc nešlo,“ vyzdvihuje pardubický střelec především defenzivní činnost týmu.

Při svém gólu Sýkora tak jako tisíckrát předtím nastartoval ve středním pásmu a po Rolinkově pasu ujel do smrtícího brejku. Svižná střela zápěstím pak zapadla přesně k tyči. „Nijak secvičené to nebylo. Mezi obránci vznikla díra, do které mi dal Tomáš puk. Pak už jsem jel sám na bránu,“ popisuje situaci před trefou na 2:0, která nakonec byla i vítězná.

Jubileum, první výhra i gól. Sýkora měl po utkání rozhodně co slavit. „Nevěděl jsem, že už mám na kontě 700 zápasů. Myslel jsem, že jich je tak 630. Jsem rád za tolik utkání, uvidíme, co bude dál,“ dodává na závěr pardubický odchovanec, který během sedmi stovek duelů v české nejvyšší soutěži zaznamenal 313 branek a přidal 212 asistencí.

Sestřih utkání Pardubice – Třinec

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz