Kalous s Varaďou v Třinci končí! Rezignovali po debaklu od Vítkovic

Foto: Marian Ježowicz, hcocelari.cz

13. listopadu 2015, 19:57

Jan Šimek

Trenéři Jiří Kalous a Václav Varaďa končí u týmu Ocelářů, jejich mise je uzavřena. Třinecká mizérie vyvrcholila sedmigólovým debaklem v derby na ledě Vítkovic. Oba šéfové střídačky po utkání podali rezignaci, kterou vedení klubu přijalo. Ve slezském klubu vydrželi působit tři sezony. Třinec je po Pardubicích a Karlových Varech třetím klubem, který v letošním ročníku mění trenéry.

Třinci nevycházelo v Ostravě vůbec nic, fanoušci slezského klubu během zápasu skandovali "My chceme Třinec", nebo "Kalous ven". Jejich proroctví, možná spíš přání se naplnilo. „Utržili jsme další lekci, která byla tím příslovečným hřebíčkem, jenž změnil koloběh v třineckém hokeji pro letošní sezonu. Jirka Kalous nabídl rezignaci, kterou jsme po vzájemné dohodě přijali. Stejně tak Venca Varaďa,“ řekl viceprezident třineckého klubu Jan Czudek. 

„Fanouškům se nedivím. Otevřeně se přiznám, že jsem důvěřivý a furt věřím v sílu mančaftu. Diskutoval jsem s řadou odborníků a ti mi potvrdili, že je nepochopitelné, jak tak silné individuality mohou sklouznout do hry, která nemá žádný efekt,“ dodává.

„Nikdo nemá nic předplacené. Nikdo není nedotknutelný. Nové trenérské duo bude mít názor na složení mančaftu. Máme spoustu variant, co s tím.“

Třineckým se v letošní sezoně rozhodně nedaří podle představ. Domácí těsná porážka s Pardubicemi a debakl na ledě Vítkovic zlomily oběma koučům vaz. „O pozici trenérů se bavíme po každém zápase i vítězném. Když se nasbírají nepříjemné záležitosti, tak to stoupá. Přiznám se, že ještě v pauze měli jak všichni hráči, tak trenéři výraznou důvěru. Stále věřím, že tým je velmi silný. Musí ale dostat zásadní impuls, aby se něco změnilo v hlavách hráčů a došlo k tomu, že budou hrát tak, jak doopravdy umí,“ velí člen nejužšího vedení Třince.

Pokud by trenéři nenabídli rezignaci, přesto by s největší pravděpodobností u A-týmu Ocelářů skončili. „Řekl bych to takhle: Zafungovala telepatie, jak dole, tak nahoře. Problém ale není jen v trenérovi. Tým jsou trenéři, celý realizační tým a hráči. Možná v promíchaném pořadí, ale čistě o trenérovi to není. Hráči si sami dobře uvědomují, že trenér je může něčemu naučit a koučovat, ale výkon na ledě mohou odvést jen a pouze oni,“ pokračuje Czudek.

Další zápas čeká Třinec už v neděli proti Liberci a mužstvo zřejmě povede provizorní kouč. „Každopádně teď bude dočasné řešení. V průběhu příštího týdne pak budeme chtít natvrdo dotáhnout příchod nových trenérů Rozhodili jsme sítě, návrhy máme. V sobotu mančaft nastupuje normálně na trénink. Varianty máme, ale nechtěl bych předjímat,“ říká jeden z šéfů třineckého klubu.

Jako možná alternativa se nabízí trenéři partnerského klubu z Frýdku-Místku. Jiří Juřík a Marek Malík. „Některou z těchto variant bych nevylučoval. Na druhou stranu projekt Frýdek-Místek bereme velmi vážně a nechceme překopat tam jedoucí mašinu,“ tvrdí.

Po rezignaci obou trenérů měli hráči v třinecké kabině dlouhou debatu. Může dojít na pohyb v kádru? „Nikdo nemá nic předplacené. Nikdo není nedotknutelný. Nové trenérské duo bude mít názor na složení mančaftu. Máme spoustu variant, co s tím,“ nevyvrací Czudek, jenž na závěr glosoval i nepovedené výkony Třince v letošním ročníku. „Je škoda, že kopírujeme Chelsea.“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz