Kanonádu vystřídal boj! Do brány to pokaždé nenapadá, hlásí Netík

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

26. ledna 2016, 22:29

Václav Jáchim

Proti Kometě a Chomutovu nasázeli sparťanští střelci 16 branek, jejich další domácí bitva s Olomoucí byla úplně jiná. Svým způsobem se to dalo čekat. Soupeř předvádí velmi účinný poctivý hokej, na který se obtížně hledají protizbraně. "Byli jsme na to připraveni. Hráli jsme urputný a strašně upracovaný zápas," konstatuje Tomáš Netík. Právě on nakonec rozhodl, ale pořádně to trvalo. Duel skončil až v osmé sérii nájezdů, téměř po třech hodinách čistého času!

Do hlediště O2 areny dorazilo přes dvanáct tisíc fanoušků, spousta z nich v pracovním. Sparta vzdávala hold jednotkám záchranného systému - tedy vojákům, policistům, záchranářům a hasičům, jejichž barvy dominovaly speciálním dresům domácím. Příslušníci těchto profesí jsou zvyklí na každodenní akce. Pracují obětavě a trpělivě, s maximálním úsilím. Podobné vlastnosti teď uplatnili i oba sokové na ledě.

Duel totiž nenabídl moc hokejové krásy, zato byl pořádnou přetahovanou a střetem dvou houževnatých šiků. Ráz udal úvod duelu, pak bylo jasné, že rozhodnutí asi hned tak nepadne. "V první třetině jsme inkasovali při našem oslabení a potom do toho bušili, ale nedali jsme góly. V minulých zápasech nám to tam napadalo, jenže takhle to zkrátka je. Ne pokaždé ty branky dáte," upozorňuje Netík.

"Raději budeme dobývat jejich obranu, než aby nás soupeř točil v našem pásmu."

V úvodním dějství se sparťané střelecky neprosadili, ovšem z míry vyvedeni nebyli. "Věděli jsme, že to nebude pokračovat jako v minulých utkáních, kdy jsme rozhodli v podstatě během první třetiny. Tohle byl zápas podobný play off, v Mladé Boleslavi předtím také. Hrálo se na málo gólů, Olomouci výborně chytal brankář a my neproměňovali naše šance," rozebírá sparťanský útočník s číslem 71.

Branislav Konrád v kleci Hanáků skutečně čaroval, pochvalu zaslouží i bojovníci před ním. Svěřenci trenéra Venery na Spartě statečně vzdorovali, nebyli vůbec daleko od výraznějšího úspěchu. Pražané se pořádně nadřeli, podle Netíka ale vývoj duelu přijímali pozitivně. "Raději budeme dobývat jejich obranu, než aby nás soupeř točil v našem pásmu," usměje se. "Chtěli jsme hrát agresivně, jenže oni dobře bránili. Hráli sestoupený malý box, pak je těžké se prosadit."

Sparťanský dravec, který na ledě nevypustí jediné střídání, nakonec přihrál svému týmu bodík navíc. V nájezdech měl Netík tři pokusy, dva proměnil. Ten poslední v osmé sérii, kdy se penalty až nezvykle natahovaly. "Pokaždé jsem věděl, co na ledě udělám," hlásí. "Při prvním nájezdu jsem chtěl střílet na lapačku, při tom druhém mě asi dobře přečetl gólman. A třetí pokus? Měl jsem dvě varianty - buď že budu dávat mezi mezi nohy, nebo to přetáhnu do blafáku a vystřelím. Spadlo to tam," kvituje s úlevou. Sparta si díky tomu lehce poopravila čísla letošní sezony: ze sedmi nájezdů teď vyhrála podruhé.

"To ani nevím, v hlavě bilanci vůbec nemáme. My nájezdy dlouho nehráli, dařilo se nám vždycky za tři body. Penalty, to je loterie. Nemyslím si, že by z nich byl někdo vystrašený, pokud se mu předtím nájezdy nedařily. A naopak, že vyhrajeme, pokud jsme v nich úspěšní pravidelně. Tohle je vždycky padesát na padesát." Zaplněná aréna si díky jeho závěrečnému gólu s chutí zatleskala, i druhý duel v rámci akce Sparta vzdává hold skončil pro Pražany úspěšně. "Tuhle myšlenku bych chtěl moc vyzdvihnout. Je to vzdání holdu lidem, kteří si to zaslouží. Co za nás nasazují životy. Musím to jednoznačně pochválit," uzavírá Netík

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz