Karabáček se upsal Buffalu, Sedlák prodloužil v Columbusu. Prosadí se?

Foto: iconsportswire.com

26. května 2016, 18:37

Adam Bagar

Útočník Lukáš Sedlák, jenž při svém tříletém působení na farmě stále čeká na debut v NHL, prodloužil s Columbusem smlouvu na další sezonu. Premiéry v nejlepší lize světa by se brzy mohl dočkat také Václav Karabáček, který podepsal s Buffalem tříletý nováčkovský kontrakt. Oba by si podle informací zámořských médií mohli v případě pobytu v prvním celku vydělat průměrně přes 600 tisíc amerických dolarů.

Lukáš Sedlák odešel do zámoří z mateřských Českých Budějovic po sezoně 2010-11. Nejdřív dva roky působil v juniorské QMJHL, následující tři pak ve farmářské AHL. Ale výrazněji se prosadil až v této sezoně. Obzvláště play off mu vychází na jedničku. Třiadvacetiletý útočník aktuálně bojuje s Lake Erie Monsters o finále Calder Cupu, záložní tým Columbusu vede nad Ontariem už 3:0 na zápasy i díky jeho příspěvkům.

Sedlák si drží v play off takřka bilanci bodu na zápas a je druhým nejproduktivnějším hráčem v týmu. Hokejista, který byl před pěti lety draftován v šestém kole, celkem v AHL sehrál 175 zápasů s bilancí 60 bodů za 34 branek a 26 nahrávek. Po tomto ročníku mu vyprší tříletá nováčkovská smlouva a jelikož jsou s jeho výkony v Blue Jackets spokojeni, nabídli mu novou. Nakoukne už příští rok do nejlepší ligy světa?

Další Čech míří do NHL! Kempný s Chicagem podepsal roční smlouvu »

Blíž velkému snu v podobě NHL je také dvacetiletý útočník Václav Karabáček, který se na tři roky upsal Buffalu. Zástupci Sabres ho draftovali před dvěma lety ve druhém kole a vzápětí pozorně sledovali, jak hokejově zraje v juniorské QMJHL, kde strávil tři sezony. Postupně se představil v Gatineau, Baie-Comeau a Monctonu, přičemž nejúspěšnější byla hned jeho první štace. V premiérové sezoně zaznamenal 59 bodů.

Při své druhé sezoně v zámoří jich nasbíral 51 a naposledy jen 39. Ale dařilo se mu v play off, v 17 utkáních zapsal šest branek a tři nahrávky. Nyní na přípravném kempu Sabres zabojuje o místo v prvním týmu. Podmínky dvoucestného kontraktu sice klub nezveřejnil, ale údajně by si měl letňanský odchovanec v případě působení v prvním týmu přijít průměrně na 625 tisíc dolarů, dalších 210 dostane jako podpisový bonus.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz