Klokanice v Česku! Nejmladší hokejistky zkříží hole s Austrálií

Foto: Martin Mašek

Hokejoví protinožci si nezřídka vybírají Českou republiku jako destinaci pro své přípravné kempy. V letošním březnu to platí pro ženské národní výběry Austrálie i Nového Zélandu, které čekají světové šampionáty nižších divizí. Na české půdě se rovněž utkají s úspěšnou domácí reprezentací do 15 let – jako první přichází na řadu dvojzápas s Australankami v Litoměřicích. Jak dopadne střet dvou rozdílných kategorií i hokejových světů?

Mistrovství světa Divize II B, tedy páté skupiny, hostí od soboty španelská Jaca. Už o víkendu se australské hokejistky usadily v litoměřické Kalich Areně a v pondělí vyrazily do Litvínova k přípravnému utkání s tamějším ženským týmem.

„Věděly jsme, že to nebude žádná sranda. Naše trenérka Petra Zíbarová si proti Australankám zahrála dřív v reprezentaci a upozorňovala nás, že tam je i pár holek, které hrají v Americe. Říkala, že budou makat a hrát dobrý hokej,“ hlásí litvínovská brankářka Kateřina Zechovská.

To se nakonec i potvrdilo. Vedoucí tým české divize A1, který už má téměř jistou účast na závěrečném turnaji o mistrovský titul, přesto zvítězil 5:2. Čtyři góly vstřelila kladenská posila Michaela Jančová. „Měly toho dost secvičeného a většina z nich byla i dobře bruslařsky vybavená. Ale v některých momentech jim chyběla taková jistota na hokejce a trochu hokejovost. Právě v tom si myslím, že jsme je přehrály,“ říká Zechovská.

„Za sebe můžu říct, že mě Australanky mile překvapily. A minimálně jejich první gólmanka chytala celkem slušně,“ dodává účastnice dvou juniorských šampionátů.

S cílem zvítězit půjdou do nadcházejících zápasů i české reprezentantky do 15 let. Dvojice utkání se odehraje v Litoměřicích v úterý a ve čtvrtek, vždy od 18 hodin. Národní tým rozhodně čeká zajímavá konfrontace, a další přijde na řadu koncem března, kdy se přes střední Evropu vydají na své mistrovství do Británie hokejistky Nového Zélandu.

Program ženské reprezentace U15 (Litoměřice)

úterý 3. března 2015:

18:00 Česká republika – Austrálie "A"

čtvrtek 5. března 2015:

18:00 Česká republika – Austrálie "A"

Nominace českého týmu

1. zápas:

Brankářky:
Karolína Juřicová (Havlíčkův Brod), Kristýna Bláhová (Jindřichův Hradec)

Obránkyně:
Šárka Krejníková (Jindřichův Hradec), Vivien Šmajdová (Cheb), Magdalena Erbenová (Benátky nad Jizerou), Klára Jandušíková, Karolína Hrdinová (obě Cherokees Brno), Adéla Škrdlová (Třebíč), Daniela Pejšová (Most).

Útočnice:
Martina Exnerová (Kladno), Laura Lerchová (Třinec), Sabina Matoušková (Karlovy Vary), Veronika Lorencová (Klatovy), Natálie Mlýnková, Sára Čajanová (obě Zlín), Nikola Dýcková (Vlašim), Kristýna Kaltounková (Jihlava), Karolína Hornická (Liberec).

Náhradnice:

Brankářka: Viktorie Švejdová (Liberec). Obránkyně: Anna Kotounová (Milevsko), Pavlína Vlková (Třebechovice pod Orebem). Útočnice: Barbora Machalová (Žďár nad Sázavou).

2. zápas:

Brankářky:
Karolína Juřicová (Havlíčkův Brod), Kristýna Bláhová (Jindřichův Hradec)

Obránkyně:
Vivien Šmajdová (Cheb), Magdalena Erbenová (Benátky nad Jizerou), Daniela Pejšová (Most), Monika Krčková (Cherokees Brno), Anna Kotounová (Milevsko), Tereza Sovjáková (Vsetín)

Útočnice:
Laura Lerchová (Třinec), Sabina Matoušková (Karlovy Vary), Natálie Mlýnková, Sára Čajanová (obě Zlín), Nikola Dýcková (Vlašim), Kristýna Kaltounková (Jihlava), Karolína Hornická (Liberec), Barbora Machalová (Žďár nad Sázavou), Agáta Sarnovská (Litoměřice), Lucie Samohýlová (Přerov).

Náhradnice:

Brankářka: Viktorie Švejdová (Liberec). Obránkyně: Pavlína Vlková (Třebechovice pod Orebem). Útočnice: Tereza Radová (Moravská Třebová).

Realizační tým:

Team manager: Martin Mašek
Hlavní trenér: Rudolf Valla
Asistent trenéra: Roman Kosina
Kustod: Josef Polenský

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz