Kolín rozdrtil Tábor 7:0. Šumperk v premiéře úspěšný, vede Hodonín

Foto: dracisumperk.cz

21. září 2016, 23:35

Tomáš Nejedlo

Pět druholigových zápasů se hrálo ve středu 21. září, drtivá většina ve skupině Východ. Jen skupina Střed měla na programu dohrávku druhého kola, v němž Kolín deklasoval Tábor výsledkem 7:0. Výborným výkon se na překvapivě drtivé výhře Kozlů podílel gólman Martin Sejpal, který vychytal čisté konto. Svou druhou výhru v sezóně přidala ve skupině Východ Poruba, svou neporazitelnost prodloužil Hodonín. Z tříbodového zisku se radoval rovněž Nový Jičín a premiérovou výhru si připsal i loňský prvoligista z Šumperka, když uspěl na Technice Brno.

SKUPINA STŘED:

Kolín naděloval, Sejpal exceloval

Dohrávka druhého kola skupiny Střed byla na programu v Kolíně, kde se představil Tábor. Očekával se vyrovnaný duel, jenže opak byl pravdou. Kolínští tentokrát nenechali nikoho na pochybách a v domácím prostředí tento zápas naprosto ovládli. Po dvou třetinách Kozlové vedli 3:0 a už v tu dobu bylo patrné, že v tomto utkání tvrdí muziku. Třetí část ještě utvrdila táborský zmar a také fakt, že Martin Sejpal v domácí brance byl nepřekonatelný. Po jeho výborném výkonu Kozlové neinkasovali a potěšili tak své příznivce.

SC Kolín – Hockey Club Tábor 7:0 (1:0, 2:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 5. Kadlec (Malý), 26. Hanzl (Zajíc), 38. Zumr (Morkes), 43. Barták (Panna), 45. Hanzl (Zajíc, Semirád), 48. Jankovský (Zumr, Morkes), 59. Voženílek (Morkes, Jankovský).

SKUPINA VÝCHOD:

Šumperk slaví první letošní výhru, uspěl na Technice

V prvním kole měli volno, to druhé v brzkém čase nedohráli. Na první celý zápas museli šumperští hokejisté počkat až do třetího kola, kdy se představili na ledě brněnské Techniky. Ve Sportcentru Lužánky se nakonec radovali hosté, kteří si dokázali vypracovat až tříbrankový náskok, o nějž málem přišli. Domácí Stehlík s Matovem totiž snížili na rozdíl jediné trefy, jenž na víc už Technice síly nestačily, a tak po pojišťovací trefě Ostřanského brali všechny body Draci.

HC Technika Brno – Draci Šumperk 2:4 (0:1, 0:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 41. Stehlík (Bustin, Biolek), 48. Matov (Šidák, P. Brzobohatý) – 15. Ďurkáč (Fischer, Hroch), 22. Cink z trest. střílení, 33. Hroch (Cink), 56. Ostřanský (Sedláček).

Bobři proti Porubě bojovali, na body to nestačilo

Posilněni domácí výhrou vyjeli na led favorizované Poruby hokejisté Valašského Meziříčí. Jenže ani ve Vsetíně, ani pak v Porubě nedokázali Bobři bodovat. Přitom v Ostravě hosté nezačali špatně a také se ujali po trefě zkušeného Studeného vedení. Jenže to mělo opravdu jepičí život. Ještě v první třetině Zachar dvěma brankami otočil skóre a v polovině utkání Ballner upravil na 3:1. Od té doby se skóre pohybovalo jako na houpačce, nejprve bylo vyrovnáno, pak zase byli domácí v trháku. Nakonec se překvapení nekonalo, Poruba vyhrála 6:4.

HC RT TORAX Poruba 2011 – HC Bobři Valašské Meziříčí 6:4 (2:1, 1:2, 3:1)

Branky a nahrávky: 9. Zachar (Bail, Ballner), 12. Zachar(Vaněk), 30. Ballner (Vaněk), 43. Hudeček (Puzič), 44. Piecha(Kafka, Sedlář), 50. Hudeček (Slavík) – 7. Studený (Žabčík), 30. Brunec (Mikel, Štědrý), 32. Dvořák (Kývala), 57. Kubo (Nedbálek, Dvořák).

Hodonín udržel neporazitelnost, Opavu srazil Peš

Opava měla výborný vstup do utkání, už po třinácti sekundách hry se totiž ze vstřelené branky radoval hostující Holík. Na vyrovnání Jurči reagoval v polovině utkání Polok a Drtiči museli opětovat dotahovat. Hložánek sice v závěru druhé části vyrovnal, jenže vzápětí byl proti opět Polok. Kadlecovo vyrovnání přišlo k radosti hodonínského publika včas a v prodloužení bod navíc Hodonínu zajistil Petr Peš.

SHK Hodonín – HK Opava 4:3 v prodloužení (1:1, 1:2, 1:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Jurča (Peš, M. Haloda), 40. Hložánek (Polesný), 56. Kadlec, 63. Peš (Miklík) – 1. Holík (Polok), 29. Polok, 40. Polok (Wolf, Galvas).

Nový Jičín rozdrtil Kopřivnici, rozhodla už první třetina

Tři branky v první části hry a bylo po soupeři. Tak by se dalo charakterizovat utkání Nového Jičína s Kopřivnicí, kdy domácí v úvodní dvacetiminutovce třikrát skórovali a určili tím ráz utkání. Obraz hry se nezměnil ani v následném průběhu duelu, když hosté se zásluhou Krutila dočkali jen čestného úspěchu, jenže na koni byli Novojičínští. Ti nakonec tento souboj dotáhli až k vysoké výhře 7:1.

HK Nový Jičín – HC Kopřivnice 7:1 (3:0, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 3. Schwarz (Sonnek, Stránský), 5. Chvostek (Rác, Kužílek), 20. Kužílek (Rác, Kocián), 30. Schwarz (Sonnek, Samiec), 39. Chvostek (Rác), 55. Uhlár(Málek), 56. Kratochvíl (Gebauer, Hruška) – 31. Krutil(Sluštík, Červenka).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz