Kometa hledá nového kouče, Alois Hadamczik po debaklu rezignoval!

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

5. února 2016, 20:59

Adam Bagar

Tohle už bylo i na Aloise Hadamczika příliš. Brněnská Kometa po ostudném výkonu padla na domácí půdě s předposledním Litvínovem vysoko 1:6 a prohloubila obrovskou krizi, která ji v posledních dnech a týdnech provází. „Končím,“ prozradil na tiskové konferenci bývalý trenér českého národního týmu, který chce tímto krokem dát brněnskému týmu nový impuls. O jeho nástupci bude klub jednat už během soboty.

„Fandím Kometě a tato zpráva se mi těžko říká. Liboru Zábranskému jsem oznámil, že chci skončit. Myslím, že teď je pro to ten správný čas,“ řekl Hadamczik krátce po propadáku s mistrovským Litvínovem, který si na jihu Moravy otevřel střelnici a zdecimovanému sokovi nadělil málo vídaných šest branek. Zatímco Verva slavila teprve třetí venkovní triumf za tři body, Brno potvrdilo výsledkovou i herní krizi.

„Očekával jsem, že doma vyhrajeme. Nepovedlo se,“ pokračoval zklamaný trenér, který chce dát brněnskému týmu nový impuls. „Chci, aby se někdo jiný pokusil tým nastartovat. Kometa je velký klub, který ten impuls potřebuje. Diváci tady zase musejí mít z hokeje radost, teď ji nemají,“ všiml si bývalý reprezentační lodivod. Ten předává mančaft na desátém místě, tedy posledním postupovém do předkola play off.

"Diváci tady zase musejí mít radost z hokeje."

„To znamená, že se Kometa ještě může prát o nejvyšší mety. Věřím, že tým může být silnější. Chtěl jsem s ním hrát výše, v první čtverce,“ přiznal Hadamczik. „Zpočátku se dařilo, ale pak přišly různé příčiny, na které bych se nechtěl vymlouvat. Snažili jsme se dělat vše pro to, abychom nahradili zraněné hráče. Bylo jich dost. Musím říct, že něco podobného nepamatuju za trenérskou kariéru,“ pokračoval Hadamczik.

Ten nezapomněl poděkovat ani brněnským fanouškům, kteří patří tradičně k nejlepším v lize. „Chtěl bych jim poděkovat za to, že se chovali slušně. Zároveň děkuju rovněž vedení klubu, které mi nemluvilo do sestavy. Přeju Kometě, aby měla daleko lepší závěr, abych mohl klidně spát. Všem děkuju,“ uzavřel zkušený kouč. O jeho nástupci bude tamní vedení dle slov šéfa Libora Zábranského jednat už v sobotu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz