Liberec otočil bitvu s Piráty a je krok od finále, rozhodl Šimek

Foto: Jaroslav Appeltauer, hcbilitygri.cz

Dvakrát jim to sice nevyšlo, ale na třetí pokus už mečbol vydřeli. Hokejisté Liberce po dvou porážkách z chomutovského ledu zabrali, dokázali uhlídat Michala Vondrku a po triumfu 2:1 jsou krok od postupu do finále. Klíčovým mužem pátého duelu se stal obránce Radim Šimek, který dvěma body přispěl k obratu! Úřadující šampión může rozhodnout už v neděli, kdy je v Chomutově na programu šestý díl série.

Oba týmy nastoupily do páté bitvy se změnami v sestavě. Pirátům chyběl Juraj Valach, poprvé v sezoně se tak v obranných řadách představil Jakub Trefný. Trenéru Růžičkovi se navrch vrátil střelec David Kämpf, na Marka Račuka zbyla jen role třináctého útočníka. Kouč Pešán překopal všechny útočné řady. Mimo sestavu zůstal Jan Plodek, popáté v sezoně si za Bílé Tygry zahrál Adam Dlouhý a mezi tyčemi se představil Roman Will.

Liberecký gólman inkasoval jako první, pětistý zápas mezi tuzemskou elitou ozdobil vedoucím gólem Vladimír Růžička. Radost mu ale vydržela jen pět a půl minut. Šimek ještě ztroskotal na Lacovi, ale Jan Ordoš z dorážky poslal kotouč do odkryté klece. Bílí Tygři byli v úvodním dějství výrazně aktivnější, skvěle chytajícího Jána Laca zasypali 23 střelami, jenže další gól už do první přestávky nepřidali. Trefili se až na začátku druhé části.

Valský našel mezi kruhy dobře operujícího beka Radima Šimka a ten zamířil přesně pod horní tyčku. Piráty pak srážela nedisciplinovanost, během druhé části inkasovali pět menších trestů, ale Bílí Tygři přesilovky nesehráli optimálně. Hubené vedení 2:1 si tak přenesli do dramatické třetí dvacetiminutovky. Ta už další gól nepřinesla. Loňský mistr skvěle uhlídal Michala Vondrku, slavil vydřenou výhru 2:1 a hlavně postupový mečbol.

Filip Pešán (trenér Liberce): "Velmi bojovný zápas. My k tomu přistoupili velmi zodpovědně, sehráli jsme výborné utkání s tlakem do brány soupeře. Jsem rád, že jsme byli o ten jeden gól lepší."

Vladimír Růžička (trenér Chomutova): "Budu hodně krátký. Chtěl bych poděkovat hráčům, podali velice bojovný výkon. Myslím, že jsme hráli dobře. Zase bojovně. Víc k tomu říkat nebudu."

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC – PIRÁTI CHOMUTOV 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Ordoš (R. Šimek), 23.R. Šimek (Valský) – 9. V. Růžička (Sklenář, Dlapa).
Rozhodčí: Hribik, Pražák – Pešek, Jelínek.
Vyloučení: 5:9.
Bez využití.
Střely na branku: 42:24.
Diváci: 7 500 (vyprodáno).
Nejlepší hráči: Radim Šimek – Ján Laco.
Stav série: 3:2.
Bílí Tygři Liberec: Will – R. Šimek, Ševc, Jánošík, Vitásek, Pyrochta, Derner, Mojžíš – Lakatoš, P. Jelínek, Radivojevič – Valský, L. Krenželok, Svačina – Bartovič, Bližňák, Ordoš – J. Stránský, Vantuch, A. Dlouhý. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
Piráti Chomutov: J. Laco – L. Chalupa, Rutta, Kudělka, Flemming, Dlapa, Skinner, Trefný – Tomica, Huml, Vondrka – Sklenář, V. Růžička, Kaše – Koblasa, Kämpf, Skokan – Poletín, Lauko, Hlava. Trenéři: Růžička starší, Šťastný a Martínek.

Další program semifinále Generali play off

Sobota 8. dubna – 6. zápas:
17:20 HC Kometa Brno – Mountfield  HK (ČT sport)

Neděle 9. dubna – 6. zápas:
17:40 Piráti Chomutov – Bílí Tygři Liberec (ČT sport)

Pondělí 10. dubna – případný 7. zápas:
17:20 Mountfield HK – HC Kometa Brno (ČT sport)

Úterý 11. dubna – případný 7. zápas:
17:20 Bílí Tygři Liberec – Piráti Chomutov (ČT sport)

Do finále postoupí vítězové sérií. O Masarykův pohár se začne hrát v pátek 14. dubna. Další termíny finále: 15., 18. a 19. dubna, případně 22., 24. a 26. dubna.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz