Máme dva týmy, lamentuje Kacetl. Bednář už je starší a špatně vidí

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

12. října 2015, 13:00

Martin Voltr

Účel světí prostředky. Mountfield potřeboval po dvou ošklivých zakopnutích získat jakoukoli výhru, proti Zlínu nemohli ofenzivní podívanou čekat ani největší optimisti. A skutečně – zápas nabídl víc urputnosti než hokejové krásy, ale pro Hradec hlavně tři body za vítězství 2:1. Po pětizápasové pauze se do branky vrátil Ondřej Kacetl a rovnou musel čelit třicítce střel.

Zdravotní trable odsunuly hradeckou jedničku ze hry na delší dobu, než by chtěla. Ale hokej je týmová hra a pod výsledky Mountfieldu se její absence nijak nepodepsala – Adam Svoboda zaskočil za Kacetla víc než jen dobře. „Co Áda předváděl, co bylo neskutečné. Klobouk dolů,“ vrací se mladší z gólmanské dvojice hlavně k páteční bitvě v Mladé Boleslavi.

Už tehdy mu Kacetl kryl záda, v neděli šel proti Zlínu do kasy. „Snažil jsem se být v klidu a chytat normálně, jako kdybych chytal celou dobu. Hlavně děkuju klukům a fanouškům, že mi návrat po zranění strašně usnadnili,“ říká.

Hradec vedl od páté minuty zásluhou Rudolfa Červeného, ve druhé třetině zvýšil náskok Adam Courchaine z dvojnásobné přesilovky. Jenže další šance domácí nevyužili, fanoušky zvedla ze sedadel hlavně tutovka Jaroslava Bednáře chvíli před druhou brankou. Bednář se dostal ke zdánlivě jednoduché dorážce, tu mu ale lapačkou famózně vychytal brankář Kašík! I videorozhodčí potvrdil, že tohle bude jeden ze zákroků sezony.

„Dá se říct, že jsem si byl jistý, že košík lapačky měl za čarou. Ale zřejmě ne, kamera ukázala, že to v bráně nebylo. Asi už jsem starší a špatně vidím,“ směje se Bednář. „Nicméně to se musí dávat, to je prázdná brána. Málem to rozhodlo.“

Největší hradecká posila, která při absenci Jiřího Šimánka plní funkci kapitána, se přimotala i ke zlínskému snížení. Už se zdálo, že hosté nenajdou síly na závěrečný tlak, ale pak vystihli Bednářovi špatnou rozehrávku a Robert Říčka snížil. „Věděl jsem, že už je na ledě hodně sněhu, a stejně jsem to zkoušel středem zvednout a vyhodit ven. To byla školácká chyba,“ sype si Bednář popel na hlavu.

Ale Mountfield nakonec závěr zvládl. Kacetlovi vydatně pomohli spoluhráči, za zápas zblokovali dvacet střel! „Zlín samozřejmě na konci neměl co ztratit, tak všechno cpal do branky. Byly tam nějaké momenty, kdy jsem puk vyrazil nebo ho vůbec neviděl. Třeba ten gól ani nevím, jak jsem dostal,“ přiznává brankář. „Ale myslím, že jsme neměli problém a celý zápas byli lepším týmem.“

Tříbodový získ posunul hradecký tým na sedmé místo tabulky a co je důležité, na vedoucí Plzeň ztrácí jen čtyři body. Jestli se po nepovedených výkonech skutečně odrazil, to se teprve uvidí. „Spíš bych řekl po třetích třetinách. Tam se nám to vždycky sypalo. Přijde mi, jako bychom měli dvě mužstva. Jednou to hodně otevřeme, teď jsme zase hráli krásně odzadu a dobře bránili,“ myslí si Kacetl. „Tabulka je nabitá, je to o pár bodů nahoru i dolů. Ale máme v tými plno profesionálů a vědí, jak se zachovat, když se prohraje,“ věří hradecký gólman.

Sestřih utkání Hradec Králové – Zlín

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz