Místo pro Zachu? Máme jej připraveno, hlásí manažer Devils

10. července 2016, 19:42

Michal Belšán

Pavla Zachu letos čekají nelehké úkoly. Na kempu nováčků i na následném tréninkovém kempu New Jersey Devils se bude muset ukázat v tom nejlepším světle. Debut v NHL si sice již odbyl na konci před pár týdny ukončené sezony, nicméně nyní si může devatenáctiletý rodák z Brna vybojovat stabilnější místo v sestavě. Alespoň to tak řekl generální manažer Ďáblů z Newarku Ray Shero.

Druhá sezona v juniorské Sarnii, která hraje OHL, se mu vydařila skvěle. V základní části posbíral během 51 utkání 64 bodů (28 gólů, 36 asistencí) a byl nejproduktivnějším hráčem svého mužstva. Tahle role mu vydržela i v play off, kde během sedmi utkání bodoval hned třináctkrát (6+7). Šanci mezi profesionály si tedy český forvard zasloužil.

V posledním utkání Devils v základní části si Zacha odbyl debut v nejslavnější hokejové soutěži na světě. Na výhře 5:1 v utkání s Torontem se podílel dvěma asistencemi, fanoušky si tedy okamžitě získal na svoji stranu. V lajně hrál po boku Patrika Eliáše, což bylo pro české oko ještě lahodnější. „Ihned jsem si vzpomněl na skvělou souhru s Petrem Sýkorou,“ hlásil po utkání Patrik Eliáš, jenž společně se Sýkorou a Jasonem Arnottem vytvořili v Devils před lety jednu z nejlepších formací klubové historie.

Brněnský odchovanec, který poprvé do profesionálního hokeje nakoukl v Liberci, sezonu ještě dohrával v AHL. Za tým Albany Devils nastoupil, včetně play off, do osmi duelů. Dal dvě branky a přidal čtyři asistence, na zbytek play off ho ale vyřadilo zranění a „malým Ďáblům“ již nadále nemohl vypomáhat.

Na všechno je ale nyní zapomenuto. Samozřejmě ne doslova. Jen lze zkrátka říci, že Pavel Zacha junior musí začít psát novou kapitolu. Tým, který dal v sezoně 2015/2016 nejméně branek z celé soutěže, výrazně potřebuje posílit ofenzivu. To už se stalo příchodem Taylora Halla z Edmontonu, přestavba kádru, pro kterou se Devils ze zcela pochopitelných důvodů rozhodli, ale potřebuje daleko více činů. A proč by její podstatnou součástí nemohl být i celkově šestý draftovaný hráč roku 2015?

Šéf Devils: Zacha bude důležitým článkem sestavy, u Eliáše záleží na zdraví »

„Rozhodně by mohl, už se na něj opravdu těším,“ prozradil generální manažer Devils Ray Shero, jemuž byl úkol vylepšení týmu New Jersey Devils svěřen. „Vím, že měl Pavel nějaké zranění kyčle. Uvidíme, jestli ho to v kempu nováčků nějak bude ovlivňovat,“ prozradil menší obavy Shero. Na zářijový tréninkový kemp by však měl být již připraven.

A právě při těchto akcích ho čekají tvrdé tréninky a různé aktivity mimo led, během nichž musí zachovat co nejlepší dojem. Sledovat ho totiž budou snad všichni trenéři, kteří mají s organizací Devils něco společného. Bývá také zvykem, že na několik tréninkových jednotek se chodí dívat samotný generální manažer. „Máme pro něj místo v sestavě. Vždycky, když máme v týmu dobrého hráče, tak pro něj máme připravené místo,“ deklaroval jasně Ray Shero. 

Pavel Zacha se nejlépe cítí na pozici centra. V Devils bude mít na tomto postu největší konkurenci v podobě Adama Henriquea a Travise Zajaca. Reálněji se tak jeví varianta, že by člen All-star týmu nováčků OHL ze sezony 2014/2015 nastupoval ve třetí formaci. A tam by po jeho boku mohl hrát i Patrik Eliáš, pakliže mu to zdravotní stav dovolí. 

Jen si to představte… Mladý a velmi talentovaný český útočník herně vyrůstá po boku čtyřicetiletého rodáka z Třebíče, který s New Jersey Devils spojil celou kariéru v NHL. No nezní to pěkně pro fanoušky pocházející z České republiky?

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz