Motor je na ledě s Nouzou i Strakou, kouč Rosol si přivezl teplé prádlo

Zatímco venku panují více než třicetistupňová vedra, v Hokejovém centru Pouzar, kde se na novou prvoligovou sezonu připravují hokejisté Českých Budějovic, naměříte jen šest stupňů. "Letos jsem si přivezl teplé prádlo," prozrazuje s úsměvem hlavní trenér Petr Rosol, který už má k dispozici také úderné duo Josef Straka – Tomáš Nouza či posily Josefa Mikysku, Petra Kolmanna, Lukáše Žálčíka a Vladimíra Škodu.

Sotva si hokejisté Českých Budějovic oddechli po náročné přípravě na suchu, tak už se znovu hlásili trenérům, aby mohli vstoupit do další fáze. "Všechno proběhlo bez problémů. Celá příprava byla velmi náročná, ale měli jsme minimum zranění, jen David Gába a Dan Růžička byli delší dobu mimo hru. Kluci makali a pracovali podle našich představ," hlásí kouč Rosol na klubovém webu Motoru.

Jeho svěřenci se na ledě poprvé sešli v pondělí. Nikoli však ve své Budvar aréně, ale v Hokejovém centru Pouzar. Z něj se do svého domovského stánku přesunou později. "U Pouzara jsme byli už loni, hrozně jsme tam mrzli. Letos jsem si přivezl teplé prádlo," usmívá se českobudějovický lodivod, v jehož týmu najdeme rovněž loňské nejproduktivnější duo první ligy Tomáš Nouza a Josef Straka.

A zatímco Nouza byl tím, kdo jako první vykročil na led tréninkového centra, jeho parťák se do přípravy zapojil až o den později. A v týmu Motoru už nechyběly ani letní posily Vladimír Škoda, Lukáš Žálčík, Petr Kolmann i Josef Mikyska. "Skončili Semrád s Punčochářem, přišel zatím jen Kolmann. V obraně bych neviděl velkou změnu. Z útočníků pak odešel Boháč a přišli tři noví hráči," přibližuje.

"Ale jestli budou posily, to ukáže až čas," má jasno jednapadesátiletý kouč, jenž v přípravě dá šanci také hráčům juniorského věku. "Loni juniorka začala už v půlce srpna, letos až na začátku září, takže můžeme juniory využít v přípravě," ví Rosol. "Letos hrajeme jedenáct zápasů, takže každý by měl odehrát zhruba osm utkání," dodává bývalý šéf střídačky Litvínova, Ústí či švýcarského Martigny.

První přípravný duel čeká na jeho svěřence už ve čtvrtek 30. července, kdy změří síly s extraligovou Plzní. A v přípravě Motoru najdeme mnohem více atraktivních soupeřů, mimo jiné Pardubice, Kometu či ruský Chabarovsk. A jaké jsou ambice? "Dostat se do baráže a ideálně si vytvořit co nejlepší výchozí pozici pro play off," má jasno Petr Rosol, jemuž bude stále vypomáhat Radek Bělohlav.

Přípravná utkání Českých Budějovic na sezonu 2015-16:

30.07. 17:30 HC Škoda Plzeň – ČEZ Motor České Budějovice
06.08. 17:30 ČEZ Motor České Budějovice – HC Dynamo Pardubice
13.08. 18:00 HC Kometa Brno – ČEZ Motor České Budějovice
14.08. 18:00 HC Tábor – ČEZ Motor České Budějovice
18.08. 17:30 ČEZ Motor České Budějovice – Rytíři Kladno (regionální pohár)
20.08. 17:30 ČEZ Motor České Budějovice – SK Horácká Slavia Třebíč (regionální pohár)
23.08. 18:00 ČEZ Motor České Budějovice – Amur Chabarovsk
25.08. 18:00 HC Dukla Jihlava – ČEZ Motor České Budějovice (regionální pohár)
27.08. 18:00 Rytíři Kladno – ČEZ Motor České Budějovice (regionální pohár)
01.09. 17:30 SK Horácká Slavia Třebíč – ČEZ Motor České Budějovice (regionální pohár)
03.09. 17:30 ČEZ Motor České Budějovice – HC Dukla Jihlava (regionální pohár)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz