Návrat do Plzně? Nevybavím si, co jsem předváděl, směje se Buchtele

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

30. července 2016, 9:20

Lucie Mužíková

Plzeňská Škoda nastoupila ke svému prvnímu přípravnému zápasu v nové sezóně proti soupeři zvučného jména – účastníkovi KHL HC Avtomobilist Jekatěrinburg. Hosté v zádech s dvoutýdenním soustředěním se na ledě indiánů chovali jako doma, v 36. minutě vedli už 5:0. Západočeši aspoň korigovali na konečných 2:6.

Jan Buchtele sehrál v dresu svého nového zaměstnavatele už druhý přípravný zápas a po výhře v Chomutově (3:2) se mohl radovat i v Plzni. Jekatěrinburg jednoznačně přetlačil domácí indiány 6:2.

Honzo, nad loňským bronzovým týmem české extraligy se vám podařilo výrazně vyhrát. Jak byste duel zhodnotil?
"První třetina z naší strany nebyla dobrá, protože nám chyběl pohyb. O přestávce jsme si k tomu ale v kabině něco řekli a zvedli se. Pak nám tam hodně napadaly góly, a to hodně ovlivnilo další průběh."

Oproti Plzni máte významně více natrénováno, připsali jste si také už i výhru v Chomutově. Byl tenhle nepoměr rozehranosti na ledě hodně znát?
"Určitě. Řada kluků má jistě novou výstroj a bude jim nějakou dobu trvat, než si na ni zvyknou. Domácí mají navíc v týmu řadu nováčků, takže budou potřebovat také čas na to, aby se mezi sebou sžili a vštípili si i herní systém."

Vy osobně jste na plzeňský led v roli soupeře naskočil ještě v dresu Sparty poměrně nedávno – na začátku dubna jste tu oslavili postup do finále. Vybavil se vám zápas?
"Vůbec ne! Já se soustředím už jen na aktuální sezonu, takže si ani nevybavím, co jsem tady předváděl. (směje se) Pamatuju si vlastně jen na to, jak jsme po tom vítězném gólu naskákali na led."

Proti indiánům jste naskočil ve formaci s krajanem Koukalem. Jak jste si na ledě rozuměli?
"Od začátku spolu trénujeme, takže se zatím držíme pospolu, tady se to ale může kdykoli rychle změnit. Já doufám, že takhle spolu budeme hrát co nejdéle."

Soustředění Jekatěrinburgu v Plzni se chýlí ke konci. Jak byste se za ním ohlédl?
"Myslím, že bylo dobré. Oproti prvním dvěma týdnům přípravy jsme ubrali z toho objemu na fyzičku a více se věnovali herním situacím. Navíc jsme sehráli dva zápasy, oba vítězné, takže zatím spokojenost."

A jaký je program Avtomobilistu dále?
"V neděli odlétáme do Jekatěrinburgu, dostali jsme den volna, pak nás čekají dva tréninky a poté odlétáme na turnaj. Času na regeneraci tam tedy moc není."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz