První gól v extralize, a jaký! Neskutečná euforie, září dorostenec Chytil

Foto: Jiří Zaňát, hokej-zlin.cz

5. prosince 2016, 7:44

Michal Sedláček

Kdo přišel ve Zlíně na hokej, ten zažil opravdové peklo. Po stadionu pobíhali čerti, na tribunách mezi fanoušky obou táborů bylo pořádně dusno a na ledě hráči předváděli ďábelské tempo. Všichni pak jen zírali, co že to ten Zlín ukazuje na hrací ploše. Tým, jenž prohrál ještě před pátkem osm zápasů v řadě a nikdy v nich nedal víc než jeden gól, ničil v první třetině Kometu Brno 3:0.

Podíl na tom měl i sedmnáctiletý útočník Filip Chytil. Ten ve 13. minutě zvyšoval na 3:0 pro Zlín a jednalo se o jeho vůbec první extraligový gól v kariéře. „Byla to neskutečná euforie. Ještě před domácími fanoušky a proti Kometě. To je opravdu něco neskutečného," zářil štěstím po zápase.

„Byla to neskutečná euforie. Ještě před domácími fanoušky a proti Kometě. To je opravdu něco neskutečného.“

Při svém gólu si navíc počínal jako zkušený mazák. „Sjel jsem si před bránu a čekal jsem, zda se tam náhodou neodrazí puk. Viděl jsem, že všichni protihráči se tam stahují na Michala Gaga a Pavla Kubiše, oni to tam nějak vybojovali, Pavel Kubiš mi to posunul a já si to jen potáhl doleva. Viděl jsem, že je tam prázdná brána, a tak jsem to tam dal," říká, jakoby takové branky dával běžně.

Chytil při svém gólu zůstal před Vejmelkou úplně sám, ovšem nezmatkoval, udělal kličku a zakončil do prázdné branky. Na sedmnáctiletého kluka něco parádního! „Otočil jsem se, viděl jsem, že gólman klečí. Tak jsem naznačil doprava, objel jsem ho doleva a byla tam prázdná brána, tak jsem to dal za něj," popisuje svůj první extraligový gól kariéry. „Byla to ohromná práce celé lajny, kluci toho udělali hodně, já to jen zakončil. Jsem za ten gól moc rád," směje se zlínský mladík.

Tomu trvalo osmnáct zápasů, než se své vytoužené trefy dočkal. Až v devatenáctém utkání proti Kometě to přišlo. „Je to pro mě velká úleva, ale já na to nemyslel, chtěl jsem hlavně hrát pro tým. Věděl jsem, že to přijde, a přišlo to zrovna dneska," říká nejlepší hráč zápasu na straně Zlína. Premiérový gól ho určitě bude i něco stát. „Ještě ale nevím, co to bude. Uvidíme, co mi kluci připraví," culí se. Minulé utkání musel ze zdravotních důvodů vynechat. „Byl jsem nemocný. Teď už jsem se cítil dobře, nevím, čím to bylo. Trénoval jsem jen dva dny. Na led jsem poprvé naskočil v pátek, ale to bylo jen krátké rozbruslení. V sobotu pak taky a teď už jsem se cítil odpočinutý," přiznává.

Když Chytil letos začínal v extralize, bylo mu jen pár dní po sedmnáctých narozeninách. Přesto trenéry v přípravě přesvědčil o svých dovednostech a šanci dostává i u nových koučů Hamrlíka a Svobody. „Snažím se hrát pořád stejně svou hru. Nějak to neměním, pořád se snažím hrát, co umím. A když to nevyjde, tak budu muset pracovat, aby to vycházelo," říká hráč, jenž by se po sezoně mohl dočkat i draftu do NHL.

Nyní je pro něj ale prvořadý Zlín, který vyhrál podruhé v řadě a konečně se snad začíná chytat. Minule ševci porazili 1:0 Karlovy Vary a tentokrát si vyšlápli na Kometu. „Kluci s Vary bojovali, hráli fakt výborně. Tentokrát jsme to zopakovali a hráli možná ještě lépe," věří Filip Chytil.

Foto: Jiří Zaňát, hokej-zlin.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz