Radil litoval ztraceného derby: Dvě třetiny jsme odehráli suprově

Foto: Jan Jedlička, hcpce.cz

Tahle porážka pořádně bolí. Pardubičtí hokejisté měli derby s Hradcem výborně rozjeté, ale nevyužili hromadu nabídnutých šancí a nakonec byli po porážce v prodloužení rádi za bod. S rivalem tak mají horší vzájemnou bilanci, která se může promítnout do závěrečného zúčtování po základní části. Nyní šestý Hradec drží v tabulce dvoubodový náskok.

„Z mého pohledu to byl celkem hořký konec,“ litoval pardubický útočník Lukáš Radil. Pardubice ztratily zápas v prodloužení, které rozsekl hradecký kapitán Šimánek. „Dvě třetiny jsme odehráli suprově, mačkali jsme je a měli šance. I pohyb byl z naší strany lepší, to bylo vidět na jejich faulech,“ tvrdí Radil.

„Když přijde plná aréna, je to něco jiného, člověka to strhne. Mluví se o tom před zápasem, na každém je to trochu poznat,“ 

Jenže právě přesilové hry byly obrovskou bolestí Pardubic. V první třetině hrály ve výhodě přibližně devět minut, k dispozici měly i dvojnásobnou přesilu. Všechno marné. „Tohle podle mě rozhodlo. Měli jsme přesilovku pět na tři, ta se musí proměňovat,“ ví dobře reprezentační útočník.

Radil zařídil Pardubicím v polovině utkání vedení, i když si ani po skončení duelu nebyl jistý, zda gólu opravdu dosáhl on sám. „Jirka Cetkovský říkal, že to tečoval a já si to myslím taky.  Vystřelil jsem na branku a přes hráče nebylo vidět, jak to tam propadlo. Nevím, jak to bylo,“ přiznává útočník, který v letošní sezoně zaznamenal 37 kanadských bodů.

Vedení ale pardubičtí hokejisté neudrželi. Hradec v závěru druhé části srovnal krok a po pauze i skóre. „Nevím, co se ve třetí třetině stalo. Vstoupili jsme do ní blbě a oni to potrestali. Příležitostí měli více, mohli jsme také prohrát v základní hrací době,“ uvědomuje si Radil při vzpomínce na tutovku Pospíšila či tyčku Mertla.

I po prohře si ale pardubický odchovanec pochvaloval atmosféru, která každé východočeské derby provází. „Vždycky to jsou výborné zápasy. Jak hokejově, tak i pro fanoušky je to atraktivní,“ vyzdvihuje Radil s tím, že i pro hráče je to speciální zápas. „Když přijde plná aréna, je to něco jiného, člověka to strhne. Mluví se o tom před zápasem, na každém je to trochu poznat,“ dodává.

Sestřih utkání Pardubice - Hradec Králové

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz